De Brabantse Wal, een aardkundig erfgoed, is een uniek gebied in het Nederlandse landschap van Ossendrecht naar Halsteren
De Brabantse Wal, een aardkundig erfgoed, is een uniek gebied in het Nederlandse landschap van Ossendrecht naar Halsteren (Foto: )

Het ontstaan van de Wal

Op 12 augustus begint in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum in Oudenbosch weer de Museumzomerschool met een aantal boeiende cursussen rond de thema's van het museum. Leerzaam, ontspannen en voor iedereen….

OUDENBOSCH - Tussen 12 en 16 augustus wordt een aantal cursussen aangeboden. Naast een meerdaagse cursus portretschilderen is er ook een vogelexcursie, een bijzondere lezing over de Brabantse Wal door Willem de Weert en een middag waar men getuige kan zijn van het prepareren van dieren.

Maandag 12 en dinsdag 13 augustus: portretschilderen. Tijd: 10.00 - 12.00 uur. Docent Ragna van Ast. Deelname voor beide dagen € 25,-. Het gaat om portretschilderen met als inspiratie het kleurgebruik van Vincent van Gogh in zijn portretten. "Tijdens de tweedaagse cursus proberen we het zelf aan de hand van een voorbeeld of aan de hand van een zelf gekozen foto."

Woensdag 14 augustus: dieren prepareren. Tijd: 13.30 - 16.30 uur, met Bas Perdijk en Niek Lieshout. Entree € 10,- (incl. koffie met wisentkoek).

Donderdag 15 augustus: cursus vogelherkenning. Tijd: 9.00 – 12.00 uur. Docent Cor van Aart. Deelname € 10,00 (incl. museumbezoek en koffie). Start met een excursie in de Hoevense Beemden/St. Maartenspolder. Aansluitend een rondje langs de vogels in het museum, vooral te vinden in de mooie Natuurzaal op de bovenverdieping.

Vrijdag 16 augustus: lezing 'De Brabantse Wal, ontstaan (geologie), verdronken dorpen en natuurontwikkeling'. Tijd: 14.00 - 16.00 uur, door Willem de Weert. Entree € 10,-. In de lezing gaat Willem de Weert in op het ontstaan van de Wal in de geologische tijdspanne, de verdronken nederzettingen en in het bijzonder de natuurontwikkelingen in de laatste decennia. Meer info/inschrijven: nvmoudenbosch.nl

Meer berichten