Jongere van Kamers met Kansen op haar eigen kamer.
Jongere van Kamers met Kansen op haar eigen kamer. (Foto: Remy van de Hurk)

Kamers met Kansen nu ook in Roosendaal

Je bent jong en je bent er aan toe om zelfstandig te gaan wonen. Veel jongeren hebben mensen om zich heen die hun hierbij helpen, maar voor sommige is dat niet zo vanzelfsprekend. Soms omdat er thuis problemen zijn en/of omdat er niet genoeg ondersteuning is bij het vinden van een woning, school en/of werk. Kamers met Kansen is een vorm van huisvesting waarbij jongeren met problemen thuis of jongeren die behoefte hebben aan ondersteuning bij wonen, school en/of werk een (nieuwe) kans krijgen.

Jongeren met een rugzakje wonen in een positieve sfeer, samen met andere jongeren. Het is dus een mengeling van jongeren die zich aan elkaar kunnen spiegelen. De jongeren van Kamers met Kansen krijgen een individuele vrijwillige coach die hun bij de individuele hulp vraag begeleid . De coach wordt zorgvuldig geselecteerd, want er moet natuurlijk wel een klik zijn.

Na maximaal twee jaar kan de stap worden gezet naar een zelfstandige toekomst. Binnen Gemeente Breda draait dit project al bijna 10 jaar succesvol.

In 2018 zijn 84 procent van de jongeren positief uitgestroomd, zij gaan vol zelfvertrouwen verder werken aan hun toekomst. Het is mooi om te zien wanneer jongeren door de steun van onze vrijwillige coaches weer met vertrouwen aan hun toekomst werken en zelfstandig de wijde wereld in gaan.

Dat dit nu ook binnen de gemeente Roosendaal kan is fantastisch! Want ook jongeren binnen de gemeente Roosendaal hebben soms wat extra begeleiding nodig bij zelfstandig worden zonder uit hun eigen gemeente te moeten verhuizen.

Dit project kan veel betekenen voor jongeren, vindt ook Anette van 19 jaar. Zij woont nu vijf maanden bij Kamers met Kansen. Zij heeft heel wat trajecten binnen de hulpverlening doorlopen.

Anette: "Ik ben zo blij dat ik hier mag wonen. Eindelijk rust in mijn leven. Eindelijk geen professional die me op de huid zit. Hier heb je de vrijheid en met mijn coach werk ik aan mijn doelen. Ik zit beter in mijn vel. Ook ga ik weer naar school en heb zelfs een bijbaantje. Omdat ik merkte dat het financieel niet goed ging krijg ik hier nu begeleiding bij. Thuis was er vroeger veel ruzie. Nu is de relatie met mijn moeder verbeterd. Ik kan trots zijn op mezelf."

Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten