Frank Ruyten met Shifra de Geit.
Frank Ruyten met Shifra de Geit. (Foto: Frank Ruyten)

Vrijwilliger in het zonnetje: 'Ik heb nergens een hekel aan'

Kinderboerderij Minnebeek heeft een regionale functie, mensen komen uit de wijde omtrek naar de Minnebeek om de dieren te zien en lekker te kunnen spelen in de speeltuin. Frank Ruyten heeft veel plezier in het vrijwilligerswerk hier: "Ik vind het fijn om te zien hoeveel mensen genieten van de boerderij."

Joyce de Lange van Groenhuysen: "Er wonen veel verschillende dieren hier; Joris de Os, schapen, geiten, mini ezels, pony's, kippen, pauwen, fazanten, parkieten, kwartels, parelhoenders, kune kune zwijnen, en ik ben er vast nog wat vergeten."

Frank vertelt enthousiast over zijn werkzaamheden bij de kinderboerderij. "Ik doe alles wat er voorvalt; alle dieren voeren, schoonmaken, puinruimen, binnendienst, buitendienst, horecadienst. Ik heb nergens een hekel aan. Ik ben zelf graag buiten aan het werk."

Op vrijdag is hij rond 08.00 uur al te vinden op de boerderij. Hij begint met een bakje koffie. "Daarna ben ik meestal met de kippen en konijnen bezig, voeren en water geven. Daarna doe ik wat er te doen is, ik zit nooit zonder werk." Frank vindt naast het werken op de boerderij ook het contact met de andere vrijwilligers prettig. "Ze laten me hier in mijn waarde. Het praatje pot bij de koffie is leuk met elkaar. Alleen is ook maar alleen."

Volgens Joyce draait de kinderboerderij bijna volledig op vrijwilligers. Het verzorgen van alle dieren en het schoonmaken van de verblijven vragen elke dag veel aandacht. "Er zit dus ook wel een verplichting aan, ook al is het vrijwilligerswerk. Wij verwachten dan ook dat onze vrijwilligers zelfstandig kunnen werken." Joyce vertelt dat ze heeft gekozen om Frank in het zonnetje te zetten. "Frank is een hele stabiele kracht, hij is er gewoon altijd en dat is heel fijn."

In het weekend draait de kinderboerderij op haar zogenaamde 'miniboeren'. "Dit zijn jongens en meiden uit de buurt tussen de 10 en 16 jaar die iedere zaterdag en zondagmiddag klaar staan voor de dieren en elkaar. Ook hun ouders helpen soms een handje mee en zijn erg betrokken."

Vrijwilliger in het zonnetje

De rubriek 'Vrijwilliger in het zonnetje' komt maandelijks terug in de Gazet Roosendaal. Dit is een initiatief van en geschreven door Roosendaal voor elkaar. Meer weten over (vrijwilligerswerk op) de kinderboerderij? Check de Facebookpagina voor actuele informatie of bel 088-5574585.

Meer informatie over vrijwilliger worden bij Roosendaal voor elkaar? Ga naar de website of kom naar het spreekuur in Parrotia: dinsdag 10.00 tot 12.00 uur of donderdag 14.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten