Brabants Bier in de spotlights tijdens Speciaalbierfestival Hoeven

Dat speciaalbier populair is valt niet te ontkennen. Nederland kent honderden brouwerijen die een of meerdere bieren uitbrengen, van pilsje tot zwaar en complex bier voor de echte liefhebber. Dat Brabant een groot aantal brouwerijen kent, mag geen verrassing zijn. Brabanders houden van het goede leven en daar hoort af en toe een goed glas bier bij, zo ook op het tweede speciaalbierfestival in Hoeven.

Op het tweede speciaalbierfestival in Hoeven, dat plaatsvind op 3 augustus, proef je meer dan 60 bieren van 12 brouwers uit West-Brabant op een erg bijzondere locatie: Klooster Bovendonk. De binnentuin wordt voor één dag omgetoverd tot paradijs voor bierliefhebbers. De historische locatie en de Brabantse brouwers zorgen samen voor een oergezellig bierfestival met een zomers muziekje op de achtergrond.

Onder de brouwers zijn meerdere prijswinnaars aanwezig zoals Belgica die met het Wittekop-bier als Lekkerste Bier van Brabant zijn verkozen en 't Meuleneind die met hun dennentoppenbier de European Private Label Award wonnen. Maar ook de andere bieren zijn meer dan de moeite waard, van licht en fris tot zwaar en complex van smaak is er voor iedere bierliefhebber genoeg te proeven.

Kaarten zijn in de voorverkoop al verkrijgbaar maar ook aan de deur worden entreekaarten verkocht. Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten