Foto:

Feestje uit volle borst tijdens 15-jarig jubileum

Afgelopen zondag vierden de mannen van shantykoor 't Craeyenest uit Roosendaal hun 15-jarig jubileum met een schuimende editie van het Roosendaals Shanty-festival.

Door Frank Roks

Het feestvierende gezelschap had voor hun verjaardagsfeest vijf gastkoren uitgenodigd:. Zeemanskoor Deining uit Drunen, De Bossche Maten uit Oudenbosch, Accordeonvereniging Van Einde en Verre, Shantykoor Barend Fox uit Rotterdam én het Zeevrouwenkoor Zout en Zoet uit Roosendaal. Deze laatsten zorgden ervoor dat er niet alleen zeemannen aan de microfoons stonden, wat het festival nog leuker en origineler maakte.

Terwijl de zon scheen, regende het op diverse podia in de binnenstad zeemansliederen en meedeiners. Een shanty is een nostalgisch zeemanslied, welke vroeger aan boord werd gezongen als een soort van arbeidslied. Het zijn gezellige liederen die door het grote publiek na enkele biertjes of borreltjes zo meegezongen worden.

Tussen alle wijsjes door lieten de jolige zeemannen in hun nostalgische klederdracht weten dat nieuwe leden altijd welkom zijn. Wie interesse heeft kan op woensdagavond vrijblijvend een repetitie bijwonen in wijkcentrum de Bergspil in de Tolberg.

Meer berichten