Meer informatie is te vinden op mooiwasdietijdfestival.nl of op de Facebookpagina van het Mooi Was Die Tijd Festival.
Meer informatie is te vinden op mooiwasdietijdfestival.nl of op de Facebookpagina van het Mooi Was Die Tijd Festival. (Foto: )

Mooi Was Die Tijd Festival met toppers van 'toen'

Het Mooi Was Die Tijd festival vindt zaterdag 27 juli voor de eerste keer plaats in het Roosendaalse Vrouwenhofpark. Met zingende legendes als Corry Konings, Ria Valk, Imca Marina, Jacques Herb, Jan Boezeroen, Bonnie St.Claire en Frank en Mirella.

Het idee voor het festival is eind vorig jaar ontstaan vertelt mede organisator Cor Geers. "We (Stichting Blommenkinders red.) organiseren al vele jaren diverse activiteiten; festivals, tentoonstellingen en muziekquizzen. En bijna altijd met de jaren zestig/zeventig als uitgangspunt. In discussies met de Roosendaalse wethouder Toine Theunis en de Etten-Leurse café eigenaar Jac van Dongen ontstond het idee om een levenslied festival te organiseren. Maar dan wel met zo veel mogelijk topartiesten uit de tijd van toen. Dankzij de medewerking van een groot artiestenbureau was het festival in enkele weken tijd rond."

Als je het over de muziek uit de jaren zestig/zeventig hebt komen automatisch namen naar voren van grote internationale bands als Beatles, Stones, BeeGees en Elvis Presley. "Kijk je naar de hitlijsten van toen dan zie je iets heel anders. Corry en de Rekels braken in 1970 alle records met 'Huilen Is Voor Jou Te Laat'. Aan het eind van dat jaar voerde Corry met haar Rekels trots en met grote voorsprong de lijst aan van meest verkochte singels. Een jaar later gebeurde precies hetzelfde met Jacques Herb. Zijn nummer 'Manuela' werd een enorme mega hit. Dit soort nummers is in het geheugen van miljoenen Nederlanders gebeiteld."

Het is bijzonder dat artiesten tientallen jaren achtereen succesvol optreden. Geers: "Jan Boezeroen vierde vorig jaar zijn zestigjarig artiestenjubileum en Corry Konings bouwt dit jaar een feestje omdat ze vijftig jaar in het vak zit… Corry Konings heeft sowieso een prachtige carrière. In de vijftig jaar dat ze optrad stond ze veertig keer in de Veronica hitlijsten. Corry is terecht uitgeroepen tot Koningin van het Levenslied en is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden."

De eerste artiest treedt om 17.00 op en om 23.00 is het festival afgelopen.

Meer berichten