Op de drielwielfietsen van Senzup kan men veiliger en stabieler fietsen. Op 27 juli is in Roosendaal een proefdag.
Op de drielwielfietsen van Senzup kan men veiliger en stabieler fietsen. Op 27 juli is in Roosendaal een proefdag. (Foto: )

Veiligheid voorop met driewielfietsen

Voor mensen die niet meer op een reguliere fiets durven of stabiliteit missen vanwege een handicap, biedt de driewielfiets een uitkomst. Senzup heeft kwalitatief hoogstaande driewielfietsen en houdt op 27 juli een proefdag in Roosendaal.

Door Michel Musters

Senzup is een specialist in driewielfietsen en biedt verschillende merken uit het hogere segment aan, waaronder Huka. Er is niet alleen een showroom in Barendrecht waar mensen vrijblijvend een kijkje kunnen nemen, het bedrijf heeft ook adviseurs in dienst die bij mensen thuis komen met een fiets om te toetsen wat de juiste oplossing is. "Het is vooral bedoeld voor senioren die niet meer op een gewone fiets durven te klimmen", legt Willem van der Heiden van Senzup uit. "Maar het is natuurlijk niet alleen voor ouderen bedoeld. Ook jongere mensen met bijvoorbeeld een evenwichtsstoornis doen er hun voordeel mee. Onze fietsen zien er daarnaast modern en vlot uit."

De keuze om een driewielfiets aan te schaffen is volgens Van der Heiden een logische: "Deze fietsen bieden veel meer stabiliteit, omvallen kan niet meer. Dat geeft mensen ook een zekerder gevoel op de weg. Voor veel mensen is het ook lastiger om op te stappen en weg te fietsen op een normale fiets en daar heb je bij een driewieler geen last van. Er wordt minder geslingerd en mensen kunnen lekker blijven zitten bij het wachten voor verkeerslichten."

Het kopen van een driewielfiets kan behoorlijk in de kosten lopen, en daarom vindt Senzup het belangrijk om uitvoerig met mensen in gesprek te gaan over de beste oplossing. "Mensen kunnen bij onze showroom in Barendrecht langskomen en ook een dag vrijblijvend uitproberen is geen probleem. Daarnaast verhuren we de driewielfietsen ook. Veel mensen willen een model eerst een week of een maand uitproberen en dan is dit een goede oplossing. Als mensen in Nederland op vakantie gaan en niet de mogelijkheid hebben om hun eigen driewielfiets mee te nemen, komen we de huurfiets op locatie in Nederland leveren."

Ook de aankomende proefdagen zijn een manier voor mensen om kennis te maken met de driewielfietsen. Er staan in juli en augustus diverse proefdagen op de planning, waaronder op 27 juli in Roosendaal. Deze wordt van 10:00 tot 14:00 uur te Rozenvendreef 2 gehouden en mensen zijn meer dan welkom om een kijkje te komen nemen. "We staan er met een aantal modellen, waaronder een duofiets waar mensen met z'n tweeën op kunnen zitten. Zo kan de begeleider meefietsen. Op deze manier kunnen mensen de fietsen zelf uitproberen. Daarnaast geven we op de proefdag tips en trucs." De timing komt sowieso goed uit, want in juli en augustus krijgen mensen 200 euro korting op een aankoop van een driewielfiets bij Senzup. De geheel vrijblijvende proefdag is wellicht een mooi begin van meer veiligheid en zekerheid op de fiets.

senzupdriewielfietsen.nl

Meer berichten