Dick Hageman
Dick Hageman (Foto: Dick Hageman)

Gevarieerde muziekmiddag met Dick Hageman

Zondag 14 juli bent u van harte welkom op een gevarieerde Muziekmiddag in het Openluchttheater Nispen. Vanaf 14.00 uur zal Dick Hageman te zien en beluisteren zijn. Met zijn respectabele 94 jaar is hij nog altijd een zanger-gitarist én troubadour van het eerste uur.

Een vrije man, die kort na de oorlog met gitaar en drie liedjes zijn kost verdiende voor vrouw en later ook twee kinderen. Al reizend door Europa heeft Dick vele liederen verzameld. Gevestigd in Ossendrecht had Dick zijn atelier "De Stenen Kus". Van hieruit werden (naast het creëren van zeer origineel keramiek) de Antwerpse cafés met de brommer bereikt. Drie liedjes spelen, met de pet rond en hup, naar het volgende café. Sinds begin jaren '80 verzorgt Dick optredens met zijn band. In het Openluchttheater Nispen wordt Dick begeleid door zijn Roosendaalse begeleidingsband met gitarist Don Haagh, accordeonist Ton van Tilburg en bassist John Zwetsloot.

Na een pauze zullen de Essener Muzikanten het stokje overnemen. Blaaskapel De Essener Musikanten is gespecialiseerd in het spelen van Böhmische en Moravische blaasmuziek. Entree 3,50 euro, kassa opent om 13.15 uur.

Meer berichten