Opening kunstwerk van Marijke Maas aan de Turfvaartsestraat in Nispen

Op 3 juli werd het kunstwerk aan de Zandschel in Nispen onthult door wethouder Twan Theunis en kunstenares Marijke Maas. Ongeveer een jaar geleden werd er een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor kunstenaars. Langs de Route van de Turf moest ter hoogte van Nispen een kunstwerk komen.

Door Corrie Verbraak

Een onafhankelijke commissie, met daarin ook inwoners uit Nispen, hebben Marijke's ontwerp gekozen. Marijke heeft het kunstwerk gemaakt bij Janssens Metaalwerken in Roosendaal, omdat haar atelier niet groot genoeg is om het daar te maken. Zij heeft er vele uren werk in gestoken. Het kunstwerk, gemaakt van Cortenstaal, staat aan weerszijden van de N262 ongeveer ter hoogte van de Oude Turfvaartsestraat.

Het kunstwerk verwijst naar de geschiedenis van de Turf. Het stelt een lading turfblokken voor zoals die vroeger vervoerd werden via de turfvaart, maar verwijst ook naar de waterloop; de turfvaart en vanuit een ooghoek kan je er ook een turfboot in zien. Het kunstwerk werd geopend door het onthullen van een zuil met daarop een gedicht wat door haar gemaakt is. Enkele danseressen van het dansatelier voerden daarna een dansje op bij het kunstwerk en was er voor de belangstellenden koffie en thee met een plakje cake.

Meer berichten