Willem Scheringa (links) opende Bij Bosshardt Roosendaal als eerste bezoeker. Adrian (rechts) is blij met de komst van de vestiging.
Willem Scheringa (links) opende Bij Bosshardt Roosendaal als eerste bezoeker. Adrian (rechts) is blij met de komst van de vestiging. (Foto: )

Bij Bosshardt 'huiskamer van de buurt'

Afgelopen vrijdag vond de officiële opening plaats van Bij Bosshardt in Roosendaal. De 'huiskamer van de buurt' aan Lindenburg 87a doet dienst als ontmoetingsplek voor bewoners uit de omgeving. Dat daar behoefte aan is, bleek wel uit het enthousiasme van de aanwezigen.

Door Michel Musters

Het Leger des Heils Zuidwest Nederland heeft al geruime tijd vestigingen van Bij Bosshardt in onder andere Bergen op Zoom en Dordrecht, waar dit initiatief enthousiast wordt ontvangen. Volgens het Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G) is er bij buurtbewoners behoefte aan een ontmoetingsplek en een manier om wat voor elkaar te kunnen betekenen. Mensen kunnen met elkaar delen wat hen bezighoudt en samen wat betekenen voor de wijk. In een ongedwongen sfeer kunnen mensen op bezoek in de ruimte en meedoen aan gezamenlijke activiteiten, zoals een eetgroep, sportieve bijeenkomst en een kindermiddag.

De opening op een zonnige vrijdagmiddag ging gepaard met een bakje koffie of thee, een gebakje en veel gezelligheid. Voor de kleinsten was er een clown die ballonfiguren maakte en zangeres Edith Nieremeijer gaf een verpletterende uitvoering van 'O mio babbino caro' van Giacomo Puccini weg. Gepensioneerde commando Willem Scheringa (87), die tijdens de Watersnoodramp twee meisjes wist te redden, mocht als eerste bezoeker van de vestiging het lintje doorknippen. Hij arriveerde in stijl in een luxe tuktuk. "Ik zie een connectie tussen de commandotroepen en Bij Bosshardt. De doelstelling is bij beiden veiligheid en hulp aan anderen bieden. Dat is dan ook de reden dat ik graag bij Bosshardt op bezoek kom. Wanneer je hier komt, krijg je een luisterend oor aangeboden en vind je rust."

Wethouder Inge Raaijmakers (Welzijn en Thuiszorg, gemeente Roosendaal) was ook aanwezig bij de opening. "Dit is een plek waar iedereen welkom is en een bakje koffie kan drinken en zijn of haar verhaal kan vertellen. Toen ik voor het eerst kennis maakte met Bij Bosshardt, zag ik dat wij als gemeente echt nog wat te doen hadden. Het is dan ook een welkome aanvulling in Roosendaal." Cornel Vader, directeur van het Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg, is blij dat hij de 47e vestiging van Bij Bosshardt kan openen. "Je vindt hier een luisterend oor, of misschien iemand die je kan helpen om te sjouwen. Ik heb al vernomen dat er om de week op donderdagavond een kookclub is ontstaan."

Iemand die er zeker gebruik van gaat maken, is Adrian. "Ik woon in de Westrand, maar daar vind ik niet iets soortgelijks waar ik mij thuis voel. Ik ben blij dat dit er nu is, ik kan er mijn praatje kwijt. Als je kleding nodig hebt en het niet breed hebt, kun je hier voor een zacht prijsje terecht. Ook als je op straat staat biedt men een helpende hand." Aan de vele blije gezichten tijdens de opening te zien – van bezoekers met de meest uiteenlopende leeftijden – mag de vestiging van Bij Bosshardt nu al een succes genoemd worden.

Meer berichten