Foto: Wim Goverde

Met Miss Nine van Bergen aftellen naar 36e editie Nationale Jeugdronde

Op dinsdag 9 juli zal omstreeks 19.00 uur het startschot klinken van alweer de 36e editie van de Nationale Jeugdronde. Uiteraard staat de deelnemers deze week weer heel wat fietskilometers en spannende wedstrijdonderdelen te wachten. In totaal zullen de ca. 435 deelnemers zo'n 250 km afleggen in 4 etappes.

Op de rustplaatsen wordt dagelijks een wedstrijdprogramma afgewerkt. Op dinsdagavond is er de ploegentijdrit op (een gedeelte van) het parcours van de Draai van de Kaai, op woensdagmiddag de individuele achtervolging op het terrein van de Suiker Unie in Dinteloord en op donderdagmorgen de, toch altijd weer lastige, verkeersdoolhof. Op vrijdag trekt de karavaan naar Ossendrecht voor de veldrit en op zaterdagmiddag is er de behendigheidsrit bij Recreatiepark De Stok.

Alle resultaten worden in klassementen omgezet. Er is een apart jongens- en meisjesklassement en zowel een individueel klassement als een ploegenklassement. Een systeem van handicappunten maakt het mogelijk dat iedere deelnemer evenveel kans maakt op de eindoverwinning. Tijdens het bloedstollende hinderniscriterium op de zondagmiddag op de Oude Markt in Roosendaal strijden de deelnemers op klassementsvolgorde voor de overwinning. Op zondagavond zullen voorafgaand aan het volkslied de winnaars gehuldigd worden in de regenboogtrui.

Nine van Bergen zal gedurende deze editie de rol van Miss Jeugdronde 2019 vervullen. Miss Nine heeft zelf ook altijd mee gedaan de wielervakantieweek voor kinderen van 10 t/m 14 jaar. Nine is inmiddels 15 jaar en is een sportief type. Ze heeft onlangs haar diploma behaald en start na de zomer de opleiding Juridisch Administratief Medewerker aan het Zoomvliet College.

Nine geeft aan altijd te hebben uitgekeken naar de Nationale Jeugdronde. Met veel plezier heeft zij altijd meegefietst en baalde ze ervan dat ze gezien haar leeftijd niet meer kon deelnemen. Dat ze nu Miss NJR 2019 is, ziet zij dan ook als kers op de taart.

Meer informatie vind je op www.jeugdronde.nl. Het programma en definitieve starttijden zijn al online te bekijken.

Meer berichten