Genomineerden en winnaars Halderbergse Cultuurprijzen 2019

De jury voor de Cultuurprijzen Halderberge maakt op woensdag 3 juli tijdens het 4e Halderbergse Cultuur Café de genomineerden en winnaars voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend. De genomineerden zijn dit jaar: Muziekvereniging St Caecilia Hoeven, Peggy Bus en Wim de Veth.

Vanaf 1 september tot 1 oktober 2019 kan via de gemeentelijke website op één van de genomineerden gestemd worden.

Genomineerden

De volgende personen/organisaties maken volgens de jury kans op de Cultuurprijs Halderberge 2019 met de volgende onderbouwing:

Muziekvereniging St. Caecilia Hoeven

Muziekvereniging St. Caecilia Hoeven bestaat al meer dan 100 jaar en is opgebouwd uit verschillende muziekgroepen. Het is een vereniging die midden in de gemeenschap staat waar jong en oud hun muzikale talenten kunnen ontplooien. De vereniging brengt muziekstukken met een hogere moeilijkheidsgraad, waarbij de uitvoering getuigd van een goed ritme, zuiverheid van toon en een indrukwekkende klankkleur.

Peggy Bus

Peggy Bus is als glaskunstenaar werkzaam in Oud Gastel. Haar creativiteit en veelzijdigheid en het door haar succesvol experimenteren van verschillende glastechnieken laten zien dat zij een zeer getalenteerd kunstenaar is. Peggy maakt bijzondere kunstwerken waar ze veel mensen een groot plezier mee doet.

Wim de Veth

Wim heeft saxofoon gestudeerd bij Pierre Kerremans aan de Universiteit van Brussel en heeft met zijn uitmuntende techniek en klankkleur in het verleden vele prijzen gewonnen bij solistenconcoursen. Ook heeft hij als amateur met vele beroepsmuzikanten gespeeld. Sinds 2018 vormt hij met pianist René van Assche het due ToucheVent. Het genre is voornamelijk klassieke muziek, geschikt voor een breed publiek. Door zijn unieke manier van spelen, geeft hij een extra dimensie aan de klassieke werken die hij speelt, waarmee hij zijn luisteraars weet te boeien.

Jeugd Cultuurprijs 2019

De Jeugd Cultuurprijs is dit jaar voor de 16-jarige Wies Hoogers. Wies is een beeldend kunstenaar, die de originele ideeën in zijn hoofd precies kan verbeelden. De minutieuze gedetailleerde stijl is opvallend, evenals het bijzondere kleurgebruik. Wies is een bescheiden, talentvolle jongen die enthousiast over zijn werk praat en zeker nog veel in zijn mars heeft voor de toekomst.

Cultuurprijzen 2019

Vanaf 2019 worden er twee Cultuurprijzen uitgereikt: de Cultuurprijs Vakjury Halderberge en de Cultuurprijs Publiek Halderberge. De publieksprijs wordt door de stemmers bepaald. Vanaf 1 september tot 1 oktober 2019 kan er gestemd worden op een van de drie genomineerden via www.halderberge.nl. Per (e-mail)adres mogen mensen één keer stemmen.

Met de Cultuurprijzen Halderberge worden personen, verenigingen en instellingen beloond, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning leveren. Ook moeten zij zich inzetten voor het sociale-culturele leven in de gemeente. De uitreiking van de Cultuurprijzen Halderberge en de jeugdcultuurprijs vindt plaats op zaterdag 5 oktober om  20.00 uur in Cultureel Centrum Fidei et Arti in Oudenbosch.

De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van de 'Werkgroep Halderbergse Cultuurmaand'. De cultuurprijs wordt jaarlijks als slot van de cultuurmaand tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt.

Meer berichten