Foto:

Oranje Fonds reikt buurtcadeau uit in Roosendaal

Het Oranje Fonds verrast Wijkhuis De Wieken aankomende zaterdag met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van 3.000 euro. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

In Roosendaal zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. "Als wijkhuis zijn we erg actief in de wijk en proberen we een bijdrage te leveren aan de bestrijding van eenzaamheid bij zowel jongeren als ook ouderen. We verzorgen daarvoor diverse activiteiten. Een van die activiteiten is het maandelijkse "buurtetentje" wat altijd druk wordt bezocht. Helaas is de keuken erg gedateerd en daarom willen we het geld van het buurtcadeau ook inzetten om de keuken te moderniseren," aldus Cor Koevoets voorzitter van Wijkhuis De Wieken.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer berichten