NVMO organiseert wisent fotowedstrijd

Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum in Oudenbosch houdt rondom hun jarige wisent enkele ludieke activiteiten. Met een fotowedstrijd en speciale wisentkoeken wil het museum het eeuwfeest luister bijzetten.

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de opgezette wisent van het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum (NVMO) werd geboren. Het dier is uniek omdat het één van de 56 laatste originele wilde wisenten is. Het nieuwste nummer van Museum op Zicht besteedt ruim zeven pagina's aan de wisent en zijn geschiedenis. Ook worden mensen uitgenodigd een originele selfie te maken met het dier.

Op de foto met Schaljapin        

'Op de foto met een beroemdheid, wie wil dat niet?'meldt het blad op pagina 12. Ooit was deze wisent één van de zeldzaamste dieren ter wereld, toen hij nog met slechts 55 andere behoorde tot de laatste wilde wisenten.

Het museum roept mensen op om een originele foto met Schaljapin (zoals de wisent heet) te maken. Door plaatsing van de foto op Facebook en dit te melden via info@nvmoudenbosch.nl verzamelt het museum alle inzendingen.

Ook andere (kunst)uitingen, zoals een ode, een tekening, een gedicht of wat dan ook, zijn welkom. Bij de jarige wisent in de Gehoorzaal wordt een collage gemaakt van de inzendingen. De leukste worden beloond tijdens zijn officiële verjaardagsfeest op 6 november.

Speciaal koekje

In de Gehoorzaal van het museum, waar de wisent staat, is alle informatie over Schaljapin te vinden. De hele zomer worden bij de koffie wisentkoeken gepresenteerd. De koffie wordt geserveerd aan een tafeltje bij Schaljapin. Zo wordt het een echte verjaarsvisite.

Op 6 november wordt in het museum Schaljapins verjaardag gevierd. Onder grote belangstelling worden door de aanwezige kinderen de kaarsjes op de verjaardagstaart uitgeblazen. Een heuse wisenttaart!

Meer berichten