Foto: Bert Pessink

Warmste editie Cloetta Halve Marathon in jaren

Afgelopen zondag stond Roosendaal in het teken van de Cloetta Halve Marathon van Roosendaal. De klassieker staat al jaren op de kalender voor de vierde zondag van juni, maar het was lang geleden dat het zo warm was op die datum. Reden voor de organisatie om het hitteplan toe te passen.

Door Bert Pessink

Zo konden deelnemers hun afstand wijzigen naar een kortere afstand, werd de KPO KidsRun iets eerder gelopen en werden de andere drie afstanden samengevoegd en gestart vanaf half zes. Bovendien was er een kleding en drink advies en had het Roosendaals publiek langs de route ook massaal gezorgd voor sproeiers. Honderden kinderen liepen 's middags door de straten van Roosendaal.

Vanwege de hitte was het dit jaar geen wedstrijd, maar liepen de kinderen vanaf groep 3 in een lager tempo achter lopers van THOR. Bij het podium op het Tongerloplein was het daarna gezellig druk waar de KPO nogmaals benadrukte dat deelnemen onder deze omstandigheden belangrijker was dan winnen.

Om 17.30 uur, een uur later dan gepland, konden de lopers aan de 4 Mijl, de 10 kilometer en de Halve Marathon vertrekken. Het grote peloton met als oudste deelnemer de jarige Gilles Bosman (80) trok met de Halve Marathon een lang en kleurrijk lint tot aan de grens Nispen. Onderweg was er op diverse plaatsen muziek voor publiek en lopers.

Patrick Kwist (50) uit de marathonstad Rotterdam werd winnaar van de Halve Marathon. Hij had 's morgens nog besloten naar Roosendaal te komen als voorbereiding op de wereldkampioenschappen atletiek voor Masters die in Venetië plaatsvinden. Maria Vranckx uit België won bij de dames. Nationaal toploper Bjorn Koreman won de 10 kilometer, de nummer 4 van het Nederlands kampioenschap 10.000 meter vond de warmte goed te doen. Voor het goede doel, Stichting Paul, werd een bedrag bij elkaar gelopen van 1275 euro.

Meer berichten