Foto:

'Alles draait om hout' in Openluchttheater Nispen

De afgelopen jaren zijn er boomstammen verzameld in samenwerking met de Gemeente Roosendaal voor het maken van diverse objecten binnen De Heerlijckheijd Nispen. Om 9.00 uur waren de vrijwilligers van de 'Turftuin' al aanwezig om alles gereed te maken voor de mobiele houtzagerij. Met de heftruck werden de boomstammen op de zaagmachine gelegd en daarna doorgezaagd.

Door Corrie Verbraak

Deze grote planken zijn te gebruiken voor tafels en banken enz. en kunnen ook gekocht worden door geïnteresseerden. Er is ook een creatief programma voor kinderen. Ze kunnen een houten auto maken en beschilderen, een knikkerbaan maken en houten blokken omgooien. Er staan ook stukjes van diverse houtsoorten opgesteld en als je hiervan de juiste naam opschrijft kun je een pakketje met verschillende soorten bier winnen.

Aan de ingang van de 'Turftuin'stond woodcarver Marc Struyf uit België. Hij maakte uit een boomstam de afbeelding van een 'druïde'. Marc vertelde dat hij dit werk al 9 jaar deed en ook 'de uil' bij het Wielewaalbosje is door hem gemaakt. De 'druïde 'komt waarschijnlijk aan de ingang van het Sprengepad in Nispen te staan.

Op 30 juni vindt de Exotische markt plaats in het openluchttheater met veel kraampjes en leuke muziekoptredens en ook voor de inwendige mens wordt gezorgd door middel van eettentjes.

Meer berichten