Foto: Frank roks

The Loods viert lustrum met grootste graffiti jam van Nederland

Al 5 jaar is The Loods aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal een waar paradijs voor graffiti artiesten. Wat begon als opdracht van de gemeente om betonblokken te voorzien van graffiti is inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste vrijplaatsen van Nederland. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vieren zij het lustrum met de grootste graffiti jam van Nederland.

Meer dan 200 painters uit binnen- en buitenland laten in het laatste weekend van juni hun graffiti-kunsten zien. In twee dagen tijd transformeren zij de Roosendaalse Hall of Fame zowel van binnen als van buiten. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen, de painters aan het werk te zien en van de muziek te genieten. O.a. King Bee, Skinny D, Ray La Soul en Johny Blazer zullen hun opwachting maken tijdens het evenement. Uiteraard wordt ook voor de inwendige mens gezorgd.

Meer dan graffiti

Organisatoren Remco van den Beemd, Kees van Dun, Robbe Baartmans en Dave Williamson van stichting The Loods zijn trots op het succes van de graffiti hal. "De gemeente geeft ons letterlijk en figuurlijk de ruimte. Wat wij daardoor hier in vijf jaar tijd hebben kunnen bereiken is echt geweldig." De locatie biedt niet alleen ruimte voor mensen uit de graffiti scene. Ook evenementenbureaus, fotografen en zelfs muzikanten weten The Loods te vinden.

Zo nam Kingsize samen met Gers Pardoel er begin dit jaar zijn clip op voor de single 'Rare Wereld' en vond in april de eerste editie van dancefestival 'Oude liefde roest niet' er plaats. "Wij hopen natuurlijk dit nog lang te mogen blijven doen. Als deze locatie ooit gesloopt gaat worden, dan hopen we een nieuwe locatie toegewezen te krijgen. Wij maken inmiddels echt deel uit van een stukje Roosendaalse kunstgeschiedenis."

Meer berichten