Foto:

Thaise delegatie onderzoekt Nederlandse zorg aan ouderen en bezoekt Kloek Roosendaal

Van 21 tot en met 26 juni bezoekt een delegatie uit Thailand onder meer Kloek Roosendaal en Kloek Amsterdam om te zien en te ervaren hoe deze Nederlandse zorginstellingen op hun unieke wijze invulling geven aan de zorg voor ouderen.

Het betreft een delegatie van het Thaise Centre for Tourism Industry Capacity Research van het National Institute of Development Administration (NIDA). De Thaise afvaardiging bezoekt tijdens deze periode gedurende vijf dagen een flink aantal Nederlandse zorginstellingen die zich onderscheiden in de zorg voor ouderen. De Thaise delegatie hoopt veel van deze Nederlandse instellingen te leren. De opgedane kennis wordt in Thailand gebruikt om de zorg voor gepensioneerde toeristen verder te optimaliseren. Kloek treedt op als gastheer en begeleidt de Thaise groep gedurende de studiereis.

Achtergrond

Het Centre for Tourism Industry Capacity Research van het National Institute of
Development Administration (NIDA) heeft in 2019 onderzoeksfinanciering ontvangen van de Nationale Onderzoeksraad van Thailand om een onderzoeksproject uit te voeren naar nog te ontwikkelen toerismebeleid. Dit beleid gaat zich specifiek richten op de duurzame ontwikkeling voor het lange termijn verblijf (long-stay) van gepensioneerde toeristen.

Onder leiding van assistent-prof dr. Chokechai Suveatwatanakul ligt de focus van de studiereis op:

1. het ontwikkelen en beheren van een infrastructuur om de kwaliteit van leven van oudere toeristen te verbeteren;
2. het ontwikkelen van kerncompetenties voor de opvang van bejaarde oudere toeristen;
3. de ontwikkeling én toepassing van middelen voor de verbetering van het imago van een community-based toerismebeleid voor bejaarde toeristen die langere tijd in Thailand verblijven.

De in Nederland opgedane kennis zal worden geanalyseerd en gebruikt als sleutelinformatie voor dit Thaise onderzoeksproject.

Reisschema

Het drukke reisschema leidt de groep langs een flink aantal instellingen door heel Nederland. Via het zuiden van het land waar Kloek Roosendaal en Laurens in Rotterdam bezocht worden, gaat de reis naar Drenthe. Daar wordt de delegatie ontvangen op 2 locaties van de zorggroep Drenthe: Mozaïek in Zuidlaren en Spectrum te Beilen. Op 24 juni gaat de reis via Achmea in Leusden naar Kloek Amsterdam. In Amsterdam wordt de Thaise afvaardiging tevens ontvangen door de gemeente Amsterdam.

Eerder bezoek uit Thailand

In februari 2018 ontving Kloek Roosendaal ook al een delegatie uit Thailand. Het betrof toen 34 docenten en studenten van de Faculty of Public Health van de Khon Kaen University in Bangkok, Thailand die een studiereis in Nederland doorbrachten rond het thema ouderenzorg.

Meer berichten