Elise en Joanieke schrijven Romeins kookboek

"Hallo, wij zijn Elise Bons en Joanieke Aarssen. Wij zitten in de tweede van het gymnasium op het Markland College in Oudenbosch. Wij gaan vertellen over het kookboek en het ontstaan ervan.

Voor classica kregen wij van meneer Dujardin de opdracht om een werkstuk te maken over Romeinse onderwerpen. Elise en ik (Joanieke) hadden een grap over vissaus. Dus toen wij deze opdracht kregen, wilden wij erg graag het onderwerp "eten en drinken" zodat we konden schrijven over de vissaus. Helaas was Elise die dag ziek dus heb ik (Joanieke) gesmeekt aan onze docent of wij dit onderwerp mochten. Wij kregen het onderwerp en vanuit daar is het allemaal begonnen.

Ik (Elise) zat thuis toen ik een appje kreeg van Joanieke. Ze zei: "Voor classica hebben we een nieuwe opdracht over Romeinse onderwerpen. Ik heb gesmeekt of wij eten en drinken mochten en die hebben we dus. Heb jij nog een goed idee?" Ik had zeker een goed idee. Naast mij lag het kookboek van de Postcode Loterij dat mijn oma gewonnen had. Ik reageerde met: "Joanieke, ik heb een goed idee. Wat als wij nou een kookboek gaan maken?". Later hebben we besloten om er dus een kookboek van te maken. Het begon eigenlijk als een grap maar al gauw vonden we veel recepten die we konden verwerken. Door die vele recepten werd het serieus, iets té serieus voor maar een 'werkstukje'. Wij wilden een echt boek hebben! Ik (Elise) heb het internet afgespeurd om een uitgever te vinden om het te laten binden. Gelukkig heb ik er een kunnen vinden. Daarna moesten wij het manuscript, afmetingen en de kaft maken. Na acht weken hebben wij eindelijk kunnen zeggen dat het project af is. En nu natuurlijk het cijfer dat wij er voor hebben gekregen, een 10!

Wij hadden het kookboek voor een paar mensen gemaakt, voor onze mentor meneer Dujardin, onze docent geschiedenis meneer Mendes en voor familie. Binnen twee dagen is het viraal gegaan binnen de school! Wij hadden echt nooit verwacht dat het zo zou uitbreiden en nu staan wij zelfs in de krant! Een erg grote mijlpaal natuurlijk, wat ook zeker goed zal staan op ons plusdocument.

Wij willen graag de Postcode Loterij bedanken voor de inspiratie, meneer Dujardin bedanken om ons het onderwerp te geven en mijnbestseller.nl bedanken voor de snelle service voor het drukken van de boekjes.

Wij stellen het boekje nu ook open voor verkoop. De prijs is €15,00. Voor vragen en bestellingen kunt u mailen naar: KMDR.Mail@gmail.com."

Meer berichten