Foto: Hans van Damme

Buitenspeeldag in De Bergspil was een groot succes

Nationale Buitenspeeldag stond dit jaar op woensdag 12 juni op het programma. En Wijkcentrum de Bergspil, Tolbergcentrum 158 in Roosendaal, deed mee. Hoewel de activiteiten eigenlijk buiten, op het plein voor Albert Heijn, zouden worden gehouden, moesten de kinderen zich door de hevige regen binnen vermaken op deze natte woensdagmiddag.

Het weer mocht de pret echter niet drukken, dat was duidelijk. De kinderen vermaakten zich namelijk prima in de grote zaal van het wijkcentrum. Zelfs het springkussen was deze middag binnen neergezet.

De kinderen vermaakten zich onder meer met stepraces, een heus kinderbiljart, ze konden blikken gooien, ezeltje prik spelen, grote bellen blazen en hun gezichtjes werden geschminkt.

“Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de Nationale Buitenspeeldag. Die dag maken we van Nederland één grote speelplek! En De Bergspil deed hier aan mee”, vertelt bestuurslid Hennelien van Damme van het wijkcentrum.

In het wijkcentrum was die middag voor elk wat wils en ook aan de inwendige mens was gedacht. Zo werden de kinderen tijdens een pauze getrakteerd op een bekertje fruit en limonade en kregen ze na afloop een snoepzakje met lekkers mee naar huis. Daarnaast werden er diploma’s en ballonnen uitgedeeld. “Zowel de ouders als de kinderen reageerden na afloop erg enthousiast. Het was dus een geslaagde middag te noemen”, aldus Hennelien.

Meer berichten