de Collectieve Leer- en Buurttuin
de Collectieve Leer- en Buurttuin (Foto: DVC)

Open dag in de Collectieve leer- en buurttuin aan de Bovendonk

Zaterdag 22 juni, wordt van 10.00 tot 13.00 uur een open dag georganiseerd in de Collectieve leer- en buurttuin De Buitenkans aan de Bovendonk.

U bent zaterdag van harte welkom om deze prachtige tuin te komen bekijken en er zijn talrijke activiteiten zoals verkoop van tuin- en dierproducten, dieren knuffelen, een puzzeltocht door de tuin, uitleg door een imker etc.

De Collectieve leer- en buurttuin is in 2016 gerealiseerd en is in gezamenlijk gebruik van het Da Vinci College en de buurtbewoners. De tuin wordt door het Da Vinci College gebruikt om praktijklessen te geven voor leerlingen in het groenonderwijs en in de dierenverzorging.

De realisatie van de tuin heeft vele jaren geduurd en is een gezamenlijk initiatief van het Da Vinci College, de buurtbewoners en de gemeente en is mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van de Provincie.

De tuin is ruim 17 000 m2 groot en bevat o.a. thematuinen, een vlindertuin, fruitbomen, een retentievijver en nog veel meer.

Het gebouw in deze tuin is ontworpen door het bekende architectenbureau Ro&Ad Architecten uit Bergen op Zoom en heeft al vele nominaties voor een prijs opgeleverd. Zij hebben een duurzaam gebouw ontworpen, dat de leraren, leerlingen en vrijwilligers zelf zouden kunnen verwezenlijken. En dat is gebeurd: aangevoerd door een leraar is het gebouw in anderhalf jaar gerealiseerd. Het ontwerp bestaat uit een zes meter brede en honderd meter lange houten constructie, met relatief makkelijk te maken gebint. De ruimtes, zoals een leslokaal, een dierenverblijf en kassen zijn achter elkaar geplaatst.

U bent aanstaande zaterdag van harte welkom om deze prachtige tuin te komen bekijken en u te laten informeren over de doelstellingen van de leer- en buurttuin. Er is de mogelijkheid om sommige dieren helpen te verzorgen en/of te knuffelen, u krijgt informatie over het houden van deze dieren en van een imker over de bijenkasten in de tuin en er is een speurtocht voor de kinderen. Verder is er de verkoop van o.a. planten, vogelhuisjes, jams, fruitsappen etc. Ook voor een drankje wordt gezorgd.

Deze open dag wordt gehouden door de buurtbewoners in samenwerking met leraren en leerlingen van het Da Vinci College. De ingang van de Collectieve leer- en buurttuin vindt u links naast het voormalige gebouw van het Da Vinci College aan de Bovendonk 111.

Meer berichten