Team uit Hoeven superieur in dubbele finale play-offs Eredivisie tegen STZ Zundert

HOEVEN/ZUNDERT - De eredivisie driebanden, de Buffalo League, heeft dit weekend een kampioen uitgezwaaid die met deze titel ook echt afscheid neemt. Drie spelers van de vijf verlaten L&B Ledermode, dat in de dubbele finale vrijdag en zondag met 8-0 en 6-2 zegevierde tegen STZ Zundert.

Het sterke kampioensteam uit Hoeven, dat het beste voor het laatst had bewaard, heeft optimaal geprofiteerd van de play-offs met de top vier uit de competitie. SIS Schoonmaak was de nummer één na een heel seizoen te hebben geleid, voor Bousema Lochem, STZ Zundert en L&B Ledermode. In de halve finales van de play-offs werden de rollen omgedraaid. L&B Ledermode won de dubbel tegen SIS Schoonmaak, STZ Zundert schakelde Bousema Lochem uit. Het resultaat: een finale tussen L&B Ledermode en STZ Zundert, de nummers drie en vier uit de competitie.

De beslissing in de finale van de play-offs viel eigenlijk al in de eerste ontmoeting in Hoeven. De 8-0 voorsprong voor Eddy Merckx, Dave Christiani, Peter De Backer en Gerwin Valentijn en een marge van 50 caramboles voordeel, maakte de tweede botsing vrijwel overbodig. STZ Zundert begon deze return weliswaar sterk maar verloor uiteindelijk ook de tweede wedstrijd, voor eigen publiek in D'n Hoek, met 6-2.

Eddy Merckx en Dave Christiani bleven ongeslagen voor de kampioenen, Peter De Backer won en verloor van Barry van Beers, nadat hij in de eerste wedstrijd voor een hoogtepunt had gezorgd met een openingsserie van 11. Gerwin Valentijn en John Tijssens wisselden van positie in de twee partijen tegen Rik van Beers en wonnen allebei hun wedstrijd voor L&B, zodat Barry van Beers uiteindelijk de enige winnaar was voor Zundert in acht partijen.

L&B Ledermode krijgt volgend seizoen een andere naam en verhuist naar 't Schuurtje in Maarssen. Eddy Merckx (naar SIS Schoonmaak), Dave Christiani ('t Ivoor) en Peter De Backer (Dallinga.com) verlaten het team. Bij STZ Zundert vertrekt Peter Ceulemans (naar Team Eekhoorn).

De uitslagen van de finales in de play-offs:

L&B Ledermode-STZ Zundert 8-0
Merckx-Forthomme (40-22 (20)
Christiani-Ceulemans 40-30 (24)
De Backer-B. van Beers 40-24 (32)
Valentijn-R. van Beers 40-34 (34)

STZ Zundert-L&B Ledermode 2-6
Forthomme-Merckx 34-40 (20)
Ceulemans-Christiani 30-40 (23)
B. van Beers-De Backer 40-25 (25)
R. van Beers-Tijssens 29-40 (25).

Meer berichten