Stichting Cultureel Nispen houdt Gedichtenwedstrijd over 'De Kunst van Vrijheid"

Het thema van Nispen Inspireert 2019 is ‘De Kunst van Vrijheid’. Stichting Cultureel Nispen nodigt iedereen van harte uit om een gedicht te schrijven over ‘De Kunst van Vrijheid’. Dit thema is gekozen omdat op zaterdag 26 oktober 2019 zal worden herdacht dat Nispen 75 jaar geleden werd bevrijd.

Waaraan denk je bij de woorden ‘De Kunst van Vrijheid’? Wat betekent dat voor jou? Misschien geeft dit thema, deze herdenking, jou inspiratie om een gedicht te schrijven.

Gedichtenwedstrijd

De gedichtenwedstrijd is bedoeld voor jonge dichters die op de basisschool zitten, voor jonge dichters tussen 12 en 18 jaar en voor dichters die ouder zijn dan 18 jaar. De lengte van je gedicht mag iedereen zelf bepalen. Maar bij voorkeur niet te lang.

Inleveren gedicht

Het gedicht dient uiterlijk 10 augustus 2019 te worden ingeleverd. Het kan gemaild worden naar Stichting Cultureel Nispen via: info@cultureelnispen.nl. Het is ook mogelijk om het gedicht op papier in te leveren, in een enveloppe. Stuur dan het gedicht naar Stichting Cultureel Nispen, p/a Essenseweg 62, 4709 BL Nispen. Graag bij de inzending duidelijke vermelding van voor- en achternaam, geboortedatum, volledige adres, telefoonnummer (en eventueel ook het emailadres bij inlevering op papier).

Door deel te nemen aan de wedstrijd stemt de schrijver in met de publicatie van het gedicht.

De uitslag

In elke categorie, basisschoolleeftijd, tussen 12 en 18, of ouder dan 18 jaar, zal een winnaar gekozen worden door een vakkundige jury. De uitslag van de gedichtenwedstrijd wordt bekend gemaakt in het tweede weekend van Nispen Inspireert!, op zondag 15 september 2019.

De winnende gedichten zullen worden opgehangen op een openbare plaats in Nispen. De winnaars mogen hun gedicht voorlezen bij de bekendmaking van de uitslag en tijdens de herdenking van de bevrijding, op zaterdag 26 oktober.

Meer berichten