Foto:

Zomerse klokkenklanken vanaf de St. Jan

Iedere zomer laten de klokken van de St. Jan in Roosendaal op de dinsdagavonden vanaf 20.00 uur om de week extra van zich horen.

Stadsbeiaardier Toni Raats opent de concertserie dinsdag 25 juni om 20.00 uur. Toni speelt een concert van oude naar nieuwe muziek en eindigt met een bewerking van het winnende songfestivallied 'Arcade' van Duncan Laurence. Het lied waarvan delen ook regelmatig via het automatische spel van het carillon te horen zijn.

Het Petit en Fritsen carillon van de St. Janstoren staat bekend om haar fraaie heldere klanken.

Verspreid over de zomer zullen om de week ook 4 gastbeiaardiers het stokkenklavier beroeren. 9 juli 20:00 uur speelt Michel Gottmer een uniek improvisatieconcert op bekende melodieën.

Dinsdagavond 23 juli bespeelt Twan Bearda uit Grimbergen de klokken in temperamentvolle spaanse sferen.

Dinsdag 6 augustus speelt de nog jonge beiaardier Tommy van Doorn. Voor Roosendaal is hij geen onbekende. Hij was jarenlang vaste organist van het Moeder Godskoor. Dinsdag 20 augustus speelt Luc Dockx uit Hoogstraten een gevarieerd programma.

Het slotconcert zal op 3 september gespeeld worden door Toni Raats.

De concerten zijn te beluisteren rondom de St. Jan en in de fraaie Tongerlo tuin, ingang via Molenstraat. Programma's zijn aan de St. Jan,, het stadhuis en tuin gratis verkrijgbaar.

Na afloop kunnen de bezoekers de beiaardier ontmoeten aan de voet van de toren (tegenover lunchcafé Lente). De beiaardconcerten zorgen voor een unieke muzikale zomeravond beleving in de sfeervolle binnenstad van Roosendaal.

Meer berichten