Monuprenten: fotografiewedstrijd van monumenten uit Roosendaal

Foto: Theo de Munnik

Op de tweede zaterdag in september is het weer Open Monumentendag. Dit keer is het thema 'plekken van plezier'. In aanloop naar dit jaarlijks terugkerend evenement én in navolging op de tentoonstelling 'Verandering' in het Tongerlohuys, houdt stichting Open Monumentendag Roosendaal dit jaar een fotografiewedstrijd. De stichting nodigt hierbij iedereen uit om deel te delen aan deze 'flitsende' wedstrijd.

Iedereen, die een mobiele telefoon heeft en daar ook foto's mee kan maken, kan meedoen. Camerafoto's zijn natuurlijk ook welkom, maar dan wel alleen digitale. De foto's dienen namelijk te worden geüpload op de volgende website: www.statiefje.nl/fotowedstrijd

De foto's moeten wel van monumenten in de gemeente Roosendaal zijn, maar hoeven niet persé een officieel monument te zijn. Een ander mooi gebouw, een bijzonder detail van een bouwsel of een karakteristiek straatje voldoen bijvoorbeeld ook. Er mogen per persoon maximaal twee foto's worden ingezonden. De website is sinds 26 mei online en daarmee is wedstrijd officieel van start gegaan! De website wordt op 15 juli weer gesloten waarmee de wedstrijd ook eindigt.

Na de sluitdatum zal de jury bepalen welke foto's genomineerd worden. Deze selectie zal worden afgedrukt en geëxposeerd in de Corridor van het Tongerlohuys. Uit de genomineerde foto's zal de jury drie prijswinnaars selecteren. Op Open Monumentendag zal er tevens gelegenheid zijn voor het publiek om een stem uit te brengen op de beste/mooiste foto. Deze foto zal worden beloond met de publieksprijs.

Op woensdagavond 18 september zullen in Over de Tong de prijzen bekend worden gemaakt.

Meer berichten