Buitenspelen wordt steeds mindervanzelfsprekend.
Buitenspelen wordt steeds mindervanzelfsprekend. (Foto: H. van Damme)

Buitenspeeldag op 12 juni bij Wijkcentrum de Bergspil

Nationale Buitenspeeldag staat dit jaar op woensdag 12 juni op het programma. En Wijkcentrum de Bergspil, Tolbergcentrum 158 in Roosendaal, doet hier aan mee. Basisschoolleerlingen kunnen die middag van 13.30 tot 16.00 uur terecht op het plein bij De Bergspil voor een geweldige buitenspeeldag met activiteiten voor alle leeftijden.

Roosendaal - “Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de Nationale Buitenspeeldag. Die dag maken we van Nederland één grote speelplek! Doe je dit jaar ook mee? Kom dan naar De Bergspil!”, roept bestuurslid Hennelien van Damme van het wijkcentrum kinderen van vier tot dertien jaar op.

Op het plein

De Buitenspeeldag wordt bij droog weer gehouden op het plein voor de Bergspil, aan de kant van Albert Heijn. “Bij slecht weer is er een alternatief programma in De Bergspil zelf. Maar het heet natuurlijk niet voor niets buitenspeeldag, dus we gaan er van uit dat we de buitenspeeldag ook daadwerkelijk buiten op het plein kunnen houden.”

De Nationale Buitenspeeldag vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. De actie doet een beroep op buurtbewoners en voorbijgangers om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen. De actiecomités nodigen op hun beurt vertegenwoordigers van de gemeente uit om bij de actie aanwezig te zijn. De gemeente kan zo op een directe manier in gesprek komen met kinderen en ouders uit een buurt of straat. De problemen die kinderen en ouders in hun buurt of straat ervaren, kunnen dan besproken worden en er kunnen oplossingen en ideeën aangedragen worden. “Dus wil je een keer met iemand van de gemeente praten over een probleempje in jouw straat of buurt? Of heb je een leuk idee met betrekking tot de inrichting van een veldje of een speelruimte? Kom dan op woensdag 12 juni ook naar De Bergspil, want we hebben de wethouder namelijk ook uitgenodigd om deze middag een kijkje te komen nemen.”

Verrassing

Wat er die middag allemaal precies te doen is bij De Bergspil? “Dat blijft nog even een verrassing. Uiteraard houden we rekening met alle leeftijden, dus is er zowel voor de kleuters een leuk programma, als voor de oudere kinderen uit de groepen 7 en 8. En voor alle kinderen in de andere leeftijdscategorieën natuurlijk ook. Er is echt voor elk wat wils. Voorop staat gewoon dat het een leuke middag wordt”, vertelt Hennelien.

Tijdens de buitenspeeldag worden de kinderen ook voorzien van iets te drinken, wat lekkers en een gezonde versnapering. Deze worden mogelijk gesponsord door de winkeliers van het winkelcentrum. “Kinderen met dieetwensen of allergieën kunnen hiervoor desgewenst zelf een alternatief meebrengen.”

Kaartje kopen voor 1 euro

Wie deel wil nemen aan deze Buitenspeel(mid)dag kan hiervoor bij de Bergspil een kaartje kopen. Hennelien: “Zodat we weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen en ook zodat we voldoende presentjes in huis hebben. Na afloop van de middag krijgen alle deelnemers namelijk ook nog een diploma en een verrassing mee naar huis.”

Kaartjes kosten 1 euro en zijn vanaf maandag 3 juni te koop bij de bar van de Bergspil tijdens openingsuren. Er is een maximum aantal kaartjes verkrijgbaar, dus op is op.

Meer berichten