Kinderen hebben de grootste lol en leren bij tijdens de English Summer Experience van 12 tot en met 16 augustus.
Kinderen hebben de grootste lol en leren bij tijdens de English Summer Experience van 12 tot en met 16 augustus. (Foto: )

English Summer Experience leert kinderen spelenderwijs Engels

De English Academy Group Europe houdt in de laatste week van de zomervakantie zoals gebruikelijk een leuke week voor kinderen waarin ze op een speelse manier leren Engels te spreken. "Het is laagdrempelig en voor iedereen, of je nu al goed bent in de Engelse taal of wat minder", vertelt coördinator Angela Koopal.

Door Michel Musters

De English Academy Group Europe, gevestigd in de Bibliotheek VANnU op de Markt te Roosendaal, houdt door heel Europa Engelstalige evenementen. Zo zijn er ook Summer Experiences in de Oekraïne en Griekenland. Verder houdt de organisatie naschoolse trainingen, Skype-sessies met kinderen die beter willen worden in de Engelse taal en worden zelfs bedrijven en basisschooldocenten getraind. "Het is niet dat de scholen de kennis niet in pacht hebben, maar ze hebben het er zo druk mee dat een extra steuntje in de rug vaak erg welkom is", vertelt Koopal.

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus vindt de English Summer Experience weer plaats in en rondom de Bibliotheek VANnU. De activiteiten die gedurende elke dag van 9:30 uur tot 16:00 uur in de planning staan, maken kinderen zekerder bij het gebruiken van de Engelse taal. "'s Ochtends is er vooral aandacht voor het lezen en schrijven in het Engels via door ons ontwikkelde materialen en de Anglia Step To-boeken en ligt de nadruk daarnaast op het ontwikkelen van de Engelse spreek- en luistervaardigheden. We hebben een team van internationale docenten die hierbij helpen. 's Middags staan er allerlei sport- en spelactiviteiten op de planning, van het ontsnappen uit een heuse Escape Room tot sportactiviteiten in het Emile van Loonpark. Maar wel altijd met een Engelse inslag natuurlijk." Manager Karin van Eck vult aan: "Zo gaan kinderen bijvoorbeeld de straat op met een lijstje van Engelse objecten met het doel deze te vinden en er een foto van te maken. Natuurlijk is er wel altijd een begeleider bij." Er zijn zelfs tieners die zelf al jaren hebben meegedaan aan de Summer Experience en die het zo leuk vonden, dat ze als assistent terugkeren. "We passen de activiteiten elk jaar aan, dus het is zeker de moeite waard om meer dan eens mee te doen."

Koopal en Van Eck merken dat de Summer Experience steeds populairder wordt. "Zo zijn er steeds meer scholen die tweetalig onderwijs geven. Sommige kinderen lopen wat achter op hun Engelse taalvaardigheid, en dan gaan andere vakken er ook onder lijden. Daarbij zijn ook steeds meer vervolgopleidingen in het Engels, dus het loont zeker om kinderen al vroeg in aanraking te brengen met de taal." Koopal is het daar mee eens: "Engels is enorm belangrijk in deze tijd van globalisering. De week is even leuk als educatief. Daarbij is het een goede manier om de week voordat de scholen weer beginnen in het ritme te komen." Aanmelden kan nog tot 1 juli via de website van de English Academy Group.

Meer berichten