Op 15 en 16 juni staat de Roosendaalse Wielerexperience in het teken van de Samenloop voor Hoop, 24 uur wandelen voor het KWF.
Op 15 en 16 juni staat de Roosendaalse Wielerexperience in het teken van de Samenloop voor Hoop, 24 uur wandelen voor het KWF. (Foto: Samenloop voor Hoop)

24 uur lang wandelen in Festivalsfeer

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni staat Roosendaal in het teken van de Samenloop voor Hoop. Teams wandelen dan in een festivalsfeer 24 uur op de Wielerexperience om zo geld bij elkaar te halen voor het KWF. Naast de 24-uurs Samenloop voor volwassenen is er dit jaar ook een kinderloop.

Door Bert Pessink

Roosendaal - De Samenloop voor Hoop wordt een keer in de vijf jaar georganiseerd. KWF-afdeling Roosendaal, Inloophuis de Roselinde en team Doelbewust tekenen voor de organisatie waarbij 50 teams van 12 tot 15 wandelaars in 24 uur geld bij elkaar wandelen voor het KWF en een lokaal goed doel.

Voorzitter Astrid Aarts: 'We wandelen dit jaar bij de Wielerexperience over een ronde van 900 meter. Die loopt over de oude atletiekbaan van THOR en achterlangs de mountainbike heuvel. We starten op zaterdagmiddag om 15.00 uur met de openingsceremonie, van 22.00 uur tot 23.00 uur hebben we dan de kaarsenceremonie en we besluiten de Samenloop voor Hoop Roosendaal op zondag om 15.00 uur met de sluitingsceremonie.'

De Samenloop voor Hoop is duidelijk meer dan alleen 24 uur wandelen met een team. Aarts: 'Het is echt een hele happening, zeg maar dat we het organiseren in festivalsfeer. We hebben catering en foodtrucks op het terrein, stands van de deelnemende teams waar ze artikelen voor het goede doel verkopen en we hebben een vol programma aan entertainment.'

De Roosendaalse zangeres, theatermaker en Kunst Cultuurcoach Ismene Elbers speelt bijvoorbeeld een grote rol in het entertainment. Zij zal op zaterdag bij de opening haar lied Verlangen ten gehore brengen. 'Iedereen krijgt direct of indirect te maken met de ziekte kanker. Ik vind het mooi om mijn talent in te zetten en liedjes te zingen die positieve energie geven' aldus Elbers die diverse malen zal optreden tijdens de Samenloop voor Hoop, tijdens de opening en bij de sluiting.

Dit jaar zal er voor de kinderen ook een Kinderloop zijn, deze start zondag om 10.00 uur met muziek en leuke activiteiten. De Kinderloop zelf is van 10.30 uur tot 11.30 uur. Het inschrijfgeld hiervoor is Euro 3. Aanmelden kan via de website www.samenloopvoorhoop.nl/roosendaal Iedere deelnemer krijgt een T-shirt en studenten van Fontys Hogeschool helpen bij de organisatie. Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door familie.

Astrid Aarts: 'De Samenloop is een hele organisatie. We zijn nog op zoek naar een aantal helpende handen voor het opbouwen van het terrein en om te helpen tijdens de Samenloop 2019. We wandelen voor het KWF. 20% van de opbrengst gaat naar een lokaal KWF-doel, inloophuis de Roselinde. Sportieve teams en vrijwilligers kunnen zich opgeven via de website. Met het totaalprogramma wat we bieden verwachten we bovendien veel publiek op 15 en 16 juni.'

Meer berichten