De Roosendaalse zanger Joost van Ekeren heeft afgelopen week zijn nieuwe nummer 'Donder op' uitgebracht: een zomerse hit met een felle songtekst.
De Roosendaalse zanger Joost van Ekeren heeft afgelopen week zijn nieuwe nummer 'Donder op' uitgebracht: een zomerse hit met een felle songtekst. (Foto: Mijke Bressers)

Joost van Ekeren brengt nieuwe hit uit

Het was even stil rondom zanger Joost van Ekeren – evenals zijn feestvierende alter ego Zjosti Tosti. Afgelopen week lanceerde hij zijn nieuwe nummer 'Donder op', die met zijn zomerse klanken en felle songtekst een mooi contrast biedt.

Door Michel Musters

Van Ekeren is geen onbekende als het aankomt op het maken van nummers. Al jaren is hij vooral tijdens Carnaval een bekend gezicht op Roosendaalse podia. Onder zijn artiestennaam Zjosti Tosti brengt hij vrolijke feestnummers als 'Stuiterbal' en '4 bier ieder kwartier' ten gehore. In 2017 pakte hij het serieuzer aan. Hij trad op als Joost en bracht de nummers 'Laat de liefde vrij' en 'Tot morgen' uit. Iets té serieus, zo blijkt nu achteraf. "Het was eigenlijk toch niet helemaal mijn stijl, gewoon iets te lief. Ik was nog zoekende. En hoe serieuzer je zingt, hoe serieuzer je publiek ook wordt en dan kun je er niet zo makkelijk een groot feest van maken." Daarnaast had Van Ekeren het ook druk met zijn dagelijkse leven, van zijn fulltime baan tot zijn relatie. Muziek stond dus even op een lager pitje.

Toch blijft hij telkens terugkeren naar zijn passie en dat is dan ook de reden dat hij een nieuw nummer heeft uitgebracht. "Ik denk dat ik met 'Donder op' de perfecte tussenweg heb gevonden, een samensmelting tussen het feestelijke van Zjosti Tosti en het serieuze van Joost. Ik wil nummers maken die meer swingen en waar je lekker op kunt dansen. Ik ben overtuigd van mijn nieuwe plaat. Het is jonger en leuker, en bovendien makkelijker te draaien in de kroeg." Het nummer heeft zomerse klanken, maar biedt ook een stoere songtekst waarin het hoofdpersonage zijn leven oppakt na overspel binnen een relatie. "Het is het tegenovergestelde van 'Laat de liefde vrij'. Ik zing nu: 'Mijn hart is vrij'. Je bent belazerd, maar neemt de controle terug." Gebaseerd op zijn eigen leven is het overigens totaal niet. "Ik wilde een lekker krachtig nummer neerzetten, bijvoorbeeld zoals Marco Borsato deed met 'Ik leef niet meer voor jou'. Iets wat mensen uit volle borst kunnen meezingen."

'Donder op' is gemakkelijk op de computer of smartphone te vinden – van YouTube, inclusief flitsend geschoten videoclip, tot streamingdiensten als Spotify en Apple Music. Boekingen voor optredens zijn ook welkom en geïnteresseerden kunnen via onderstaande website contact opnemen. Oftewel: Joost van Ekeren is weer terug van weggeweest. We kunnen het niet laten om te vragen of we toch echt het laatste van feestzanger Zjosti Tosti hebben gehoord. "Wie weet, Zjosti is nog niet dood!"

www.joostvanekeren.nl

Meer berichten