De 42e editie van de Roosendaalse avondvierdaagse wordt morgen weer afgesloten met het defilé (foto: Bert Pessink)
De 42e editie van de Roosendaalse avondvierdaagse wordt morgen weer afgesloten met het defilé (foto: Bert Pessink) (Foto: Bert Pessink)

Roosendaal heeft potje met vet

De avondvierdaagse in Roosendaal is in volle gang. Elke avond wordt er deze week tussen 18.15 en 18.45 uur gestart vanaf het parkeerterrein van sportpark Vierhoeven aan de Nispenseweg. Alle routes eindigen ook weer op dit parkeerterrein.

De deelnemers hebben de keuze uit de volgende afstanden: 3, 6 of 10 kilometer. Alle routes staan op papier en worden bovendien ook met pijlen aangegeven. Er is geen voorgeschreven wandeltempo. De laatste controlepost (Thorhonk op het sportpark) sluit elke dag om 21.15 uur.

De wandelroutes gaan steeds over rustige en dus veilige bos- en buitenwegen. Met het inzetten van een groot aantal verkeersregelaars, de steun van gemeente en politie en wandelaars die zich aan de verkeersregels houden, hoopt de organisatie op een veilig verloop van het evenement. Rolstoelgebruikers konden bij de organisatie alternatieve, rolstoelvriendelijke 6 km - routes opvragen.

Elke deelnemer die alle vier de avonden de afstand waarvoor ingeschreven is wandelt, ontvangt op de vierde avond bij het secretariaat de KWBN-medaille.

Elke deelnemerskaart is voorzien van een inschrijfnummer. Dit unieke inschrijfnummer doet mee als lot in de loterij. Elke avond worden, voorafgaande aan de start, een aantal loten getrokken waarmee de deelnemers leuke prijzen kunnen winnen. Op de laatste avond kunnen gewonnen prijzen opgehaald worden tot 21.15 uur !

Op donderdag 16 mei wordt de avondvierdaagse afgesloten met een defilé. Start is om 19.45 uur bij de rotonde Zundertseweg / Onyxdijk. Route: Zundertseweg – LinksAf 't Zand – LA Langdonkring – LA Benedendonk (voetpad / fietspad nemen) – LA Sportpark Vierhoeven.

Meer berichten