De oprichters van jongerensocieteit People Relax. Foto: Louis van Pul.
De oprichters van jongerensocieteit People Relax. Foto: Louis van Pul. (Foto: Louis van Pul)

People Relax pakt nog één keer uit met nostalgische discoavond

Wat op 15 september 1969 door een groepje vrienden uit Nispen begon met het organiseren van drive-in-disco avonden zou in de loop der jaren uitgroeien tot een populair poppodium. In 1972 waren het de Sonny Boys die als eerste het podium betraden.

Het was het begin van een lange lijst van regionale, nationale en zelfs internationale bands en artiesten die de weg naar zaal Verhoeven in Nispen wisten te vinden.

Daarbij boden de leden van Sociëteit People Relax een grote diversiteit van muziekgenres, van Nederlandstalig tot rock, reggae en kleinkunst. Albert West, Shocking Blue, Wicked Lady, Herman Brood, Willem Vermandere, Urbanus – die bij People Relax zijn debuut in Nederland maakte - en The Amazing Stroopwafels, het is maar een kleine greep uit de programmatie.

Maar vooral bood People Relax onbekende en beginnende bands en artiesten de mogelijkheid om op te treden voor een publiek.

Een traditie werden de soos weekenden die ieder jaar het seizoen afsloten. Sociëteit People Relax organiseerde tijdens die weekenden meerdere optredens en activiteiten, zoals het Paalzitten en de Touwtrekwedstrijden, waarbij diverse teams uit de regio het tegen elkaar opnamen.

Het hoogtepunt bereikte People Relax eind jaren zeventig en begin jaren tachtig toen de Nederpop floreerde als nooit te voren.

Bands als De Dijk, Doe Maar en Toontje Lager zorgden voor een uitverkochte zaal. Half jaren tachtig taande echter de interesse voor live muziek door de opkomst van de Disco. People Relax zag zich genoodzaakt haar activiteiten te beëindigen. Maar bij de oud-leden van People Relax is het vlammetje altijd blijven branden. Dit jaar zou People Relax 50 jaar bestaan en dat willen de zij niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Daarom zullen op zaterdag 19 oktober aanstaande nog eenmaal de oude soostijden herleven in Zaal Verhoeven te Nispen, met live optredens van de coverbands Baomus en Jeepster. Een avond die je niet mag missen.

Noteer de datum in je agenda en blijf op de hoogte blijven via Facebook.

Meer berichten