Lions Club Roosendaal schenkt duofiets aan S&L Zorg

Maandagavond 6 mei hield Lions Club Roosendaal het jaarlijkse Asperge Event. Een deel van de opbrengst van deze editie kwam ten goede aan de locatie Sterrebos van S&L Zorg. Om mensen met een verstandelijke beperking in staat te stellen een fietstocht te maken schonken zij S&L Zorg een cheque voor de aanschaf van een duofiets.

De duofiets krijg binnen S&L Zorg een hele mooie bestemming. Irene van Nassau, teamleider dagbesteding, nam de cheque dankbaar in ontvangst. Irene: "Onze bewoners genieten heel erg van een fietstochtje, hoe simpel het ook is. Even samen een rondje fietsen, naar de supermarkt en een frisse neus halen. Met de duofiets is dat nu mogelijk."

Lang hebben de bewoners van S&L Zorg niet hoeven wachten op een eerste fietsrondje aangezien de duofiets een aantal dagen voor het event al in huis was. Irene: "De eerste bewoners hebben de duofiets al getest en kwamen allemaal super enthousiast weer terug." Een duofiets is een fiets waarbij de bestuurder en bijrijder naast elkaar zitten. De bestuurder heeft de mogelijkheid om te sturen en te remmen, de bijrijder niet. Wel kan de bijrijder meetrappen voor een optimale beleving van de fietstocht.

Gedicht

Ook bewoner Pieter Hack is blij met de nieuwe duofiets. Hij schreef er een mooi gedicht over:

Lions club, Bedankt voor de mooie fiets,
dat is beter dan niets.

Sterrebos zal er veel gebruik van maken,
dat zijn goede zaken.

Hartstikke leuk om te doen,
hier een mooie kaart in plaats van een zoen.

Cliënten, vrijwilligers en medewerkers van S&L Zorg zijn erg blij met de duofiets en bedanken Lions Club Roosendaal daarom hartelijk!

S&L Zorg

S&L Zorg biedt zorg en begeleiding aan meer dan 360 mensen met een verstandelijke beperking, waarvan het overgrote deel ook in de woningen van S&L Zorg woont. Naast diverse woningen in de wijk in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun 'eigen' Lambertijnenhof.

Meer berichten