Halve ton voor KiKaRow in Brabants weekend

Een halve ton voor KiKaRow! Dat is de opbrengst van het vierde weekend roeien in Rondje NL. Met de start in Roosendaal, etappe in Breda, stops in onder andere Waalwijk en finish in Den Bosch konden cheques voor zowat 50.000 euro in ontvangst worden genomen door Albert Vuil, initiatiefnemer van de 1500 kilometer lange tocht door Nederland die een half miljoen moet opleveren voor het Prinses Maxima Centrum.

Kinderkanker de wereld uitroeien, dat is de opzet van KiKaRow. De opbrengst van de vaart van de zeeroeiboot The Vin door alle provincies en langs alle hoofdsteden moet bijdragen aan het onderzoek naar de langetermijneffecten van de behandelingen die kinderen met kanker krijgen of nog moeten ondergaan.

Het vierde weekend van The Vin met verschillende bemanningen kreeg een grote uitblinker in de persoon van Maarten van de Laarschot. Hij leed als jong kind aan kanker en overwon de vreselijke ziekte. Kinderkanker bleef echter in zijn familie. Zijn zoon Thomas is genezen van neuroblastoom. Toen Van de Laarschot hoorde van Rondje NL van KiKaRow besloot hij ervoor te gaan trainen. Hij had nooit eerder geroeid, maar bij de Tilburgse Openbare Roeivereniging TOR leerde hij roeien. Tijdens de twee dagen op de Noord-Brabantse wateren stapte hij zes keer in The Vin en roeide meer kilometers dan hij ooit in zijn leven had gedaan.

Tussen Roosendaal en Breda en daags nadien tussen Breda en Den Bosch hadden de roeiers het niet gemakkelijk. Het was koud, het regende, het hagelde en soms kwam de zon door. De stemming was en bleef opperbest, temeer omdat het veel geld opleverde. Zowat € 50.000, waardoor de teller nu 160.000 staat. Het bedrag dat RV De Hertog bijeenbracht met allerlei acties is verdubbeld door geneesmiddelenbedrijf MSD. Nog tien weekends, tot de finish in Utrecht, op 14 juli zullen volgen.

Komend weekend is de start in Den Bosch, wordt overnacht in Eindhoven, waarna zondag 12 mei Roermond moeten worden bereikt. Op 18 en 19 mei gaat het zuidwaarts naar Maastricht en vervolgens noordwaarts richting finish in Venlo.

Meer berichten