Teamcaptain bedankt André.
Teamcaptain bedankt André. (Foto: Jack van de Bergh)

Veel belangstelling voor opfriscursus verkeerskennis voor 50-plussers

Er bleek zeer grote belangstelling te bestaan voor de -door het Samenloop voor Hoop team Keep on Smiling- georganiseerde opfriscursus verkeerskennis voor 50-plussers. Meer dan 130 personen hadden zich ingeschreven voor de cursus die op woensdag 1 mei 2019, vanaf 19.00 uur, plaatsvond in de mooie theaterzaal van het dorpshuis AGORA te Rucphen. Deelnemers, niet alleen uit de gemeente Rucphen maar ook uit omliggende plaatsen, zoals Oudenbosch, Roosendaal en Etten-Leur. .

De cursus werd geopend door Jutta Verjans, teamcaptain van het team Keep on Smiling. Het team bestaat op dit moment uit 23 personen. Er kunnen zich nog mensen aansluiten bij het team. Zij benadrukte dat de doelstelling van de cursus in feite tweeledig was, enerzijds het opfrissen/ updaten van de verkeerskennis bij senioren en anderzijds het als team inzamelen van geld voor het goede doel. De gehele opbrengst van de avond gaat naar KWF Kankerbestrijding om hiermee een bijdrage te leveren aan verder kankeronderzoek. De Samenloop voor Hoop (hierna SvH) is wereldwijd het grootste fondsenwervende evenement voor kankerbestrijding.

Het gaat hierbij om een 24 uurs wandelestafette waarbij de deelnemers in teams lopen en elkaar aflossen. Op 15-16 juni 2019 vindt in Roosendaal, locatie Wieler Experience, een Samenloop voor Hoop plaats. Klik hier voor meer informatie Een van de meest bijzondere onderdelen van de SvH is de kaarsenceremonie. Tijdens de SvH komt men samen om dierbaren te steunen en te herdenken. Als het donker wordt steken de deelnemers de kaarsen aan in de met zand gevulde kaarsenzakken. Op deze kaarsenzakken kunnen speciale boodschappen of wensen worden geschreven. Op deze wijze zijn de wandelaars gedurende hele nacht omringd door licht. Een heel indrukwekkende gebeurtenis waarbij ook bezoekers van het evenement aanwezig kunnen zijn. Wilt u een eigen Kaars voor Hoop laten branden dan kan dit. Ze worden verkocht via de leden van de (inmiddels 43) teams.

Vervolgens werden onder leiding van André Thielen, een heel ervaren instructeur/rijschooleigenaar, de alsmaar veranderende verkeersregels en vele verkeerssituaties besproken en toegelicht. Het nut van de cursus bleek al heel snel. De verkeersregels veranderen non-stop. Alleen al in de afgelopen vijftien jaar is zo’n veertig procent van de verkeersregels aangepast. André oogstte heel veel complimenten voor de bijzonder luchtige en deskundige wijze waarop hij de cursus presenteerde. Op een interactieve wijze betrok hij de deelnemers bij de vele verkeerssituaties die werden besproken. Dit werd bijzonder op prijs gesteld. V

eel nieuwigheden rond voorrangsregels, rotondes, nieuwe wegbelijningen, nieuwe borden etc. kwamen aan de orde. Voor veel aanwezigen was het 40-50 jaar geleden dat zij zich concreet met deze materie hadden beziggehouden tijdens het behalen van hun rijbewijs. De cursus werd na de pauze afgesloten met een verkeerstestje. Waarbij bleek dat de deelnemers wel het nodige hadden bijgeleerd die avond maar ook weer niet alles. De noodzaak tot bijscholing was in elk geval afdoende gebleken. Belangrijk te vermelden: de opbrengst van deze actie voor het goede doel is op dit moment al 955 euro. Sponsoren van deze actie kan nog via de website.

Meer berichten