Foto: unknown

Lezing met Romeinse maaltijd in Oudenbosch

Op zaterdag 11 mei houdt het Natuurhistorisch En Volkenkundig Museum in Oudenbosch een lezing en proeverij over de Romeinse keuken in de Lage Landen. Dit als passende en smakelijke afsluiting van de Nationale Romeinenweek.

'De Smaak van de Romeinen, of Waar kwam het voedsel vandaan?' is de titel van de uiterst boeiende lezing. Rond het jaar 57 voor Christus kwamen Romeinse verkenners naar onze gebieden om te kijken of er hier een noordelijke grens aan het Romeinse rijk te vormen was. Met grote groepen soldaten en de bouw van castella veranderde ons landschap voorgoed. Wat waren de culinaire gevolgen van deze ontwikkeling? En waar kwam al dat voedsel vandaan? Had Rome nog enige invloed?

Aansluitend kunnen de gasten genieten van dat voedsel. Culinair historica Claudia Vandepoel staat garant voor een deskundig en gevarieerd aanbod van hetgeen de Romeinen destijds aten en dronken. Het is een ervaring op zich om te proeven wat er zoal op het menu stond.

Toegang en tijd

De entreeprijs is 12,50 euro, inclusief de Romeinse maaltijd. Aanvangstijd 14.30 uur. Het programma omvat lezing – pauze – proeverij. Vooraf aanmelden via info@nvmoudenbosch.nl

Menu

Het menu - het is heus een bijna volledige maaltijd – omvat panis (Romeins Molenbrood) met olivarium (olijventapenade), moretum (verse kruidenkaas), oleis (romeinse olijven), gestoofd lamsvlees, puls (soldatenvoedsel) en gevulde dadels.

Aan drankjes wordt geserveerd mulsum (honingwijn) en hydromel (drank met appelsap en honing).

Ervaar hoe en wat Romeinen aten op 11 mei om 14.30 uur.

Meer berichten