Jan en Bart Vermunt - vader en zoon - runnen Ben Kouters Bouwmarkt. Het bedrijf bestaat dit jaar 50 jaar.
Jan en Bart Vermunt - vader en zoon - runnen Ben Kouters Bouwmarkt. Het bedrijf bestaat dit jaar 50 jaar. (Foto: )

Ben Kouters Bouwmarkt viert 50 jaar

Ben Kouters Bouwmarkt, gelegen aan de Roosendaalsebaan 68 te Oud Gastel, bestaat dit jaar vijftig jaar. Huidige eigenaar Jan Vermunt weet precies waarom klanten terug blijven keren: "We bieden mensen persoonlijke service. Dat is in deze tijd onbetaalbaar."

Door Michel Musters

Op de hoek van de Roosendaalsebaan en Barteweg was in 1929 nog café De Witte Leeuw gevestigd. Daarna werd er een slopersbedrijf gebouwd, tot Ben Kouters er in de jaren 60 een doe-het-zelfzaak van maakte. "Men richtte zich eerst vooral op tweedehands hout, en in Roosendaal stond nog een filiaal met nieuwe keukens", blikt Vermunt terug. "Dat ging langzaam over in gereedschap en bouwmaterialen. De laatste decennia staan we vooral bekend om het tuinhout dat we leveren – we hebben vorig jaar duizenden meters aan schuttingen verkocht en geplaatst – maar we blinken ook uit in kastenwanden, deuren, plafond en overige bouwmaterialen. Ook in buitenverblijven en veranda's op maat zijn we gespecialiseerd. We zijn een complete bouwmarkt en handelen dus niet alleen in hout."

Vermunt woonde vlakbij Ben Kouters Bouwmarkt en rolde zo vanzelf in het bedrijf, in eerste instantie als chauffeur. Hij werkte er zo'n twintig jaar toen hij achttien jaar geleden vanwege zijn goede relatie met Kouters het bedrijf overnam. Daardoor is de bouwmarkt nog altijd een familiebedrijf, want zoon Bart is ook werkzaam binnen het bedrijf en wordt klaargestoomd om Ben Kouters Bouwmarkt over te nemen. "Die heb ik van kleins af aan zelf opgeleid, van vakkenvuller tot manager. Zelf kijk ik er naar uit om langzaam mijn werkzaamheden af te bouwen", lacht Vermunt.

In al die jaren heeft Ben Kouters Bouwmarkt alle concurrentie met gemak doorstaan en levert het materialen in een cirkel van 25 kilometer, van Oud Gastel en Roosendaal tot Bergen op Zoom en Etten-Leur. Zelfs toen de Roosendaalsebaan niet meer als de hoofdweg tussen Roosendaal en Oud Gastel functioneerde – het is nu een woonwijk - wisten klanten hen nog te vinden. Wat Vermunt betreft onderscheidt het bedrijf zich dankzij de persoonlijke service die er geboden wordt. "We hebben een bezorgservice en ook veel mogelijkheden voor montage. Mensen komen in onze winkel voor persoonlijk advies en we maken vervolgens alles op maat. Daar is in deze tijd meer dan ooit vraag naar." Het bedrijf heeft wel een website met informatie en mensen kunnen via e-mail bestellingen plaatsen, maar de meeste orders worden nog steeds in de winkel zelf gemaakt. "We schrijven rekeningen nog met de hand", vertelt zoon Bart, die mogelijkheden ziet in het moderniseren van de zaak. Toch staat ook hij achter de persoonlijke aanpak waarmee klanten zo goed mogelijk geholpen worden. Het is het wapenfeit waarmee Ben Kouters Bouwmarkt groot is geworden en dat nog vele jaren blijft.

Het bedrijf is maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 18:00 uur geopend. Op zaterdag kunnen klanten van 8:00 tot 13:00 uur terecht.

www.bkbouwmarkt.nl

Meer berichten