De Wielerronde van Nispen opent de Wielerzomer 2019.
De Wielerronde van Nispen opent de Wielerzomer 2019. (Foto: Louis van Pul)

Wielerzomer kondigt zich alweer aan.

Afgelopen week werd in Cafe Zalen Donkenhof in Wouw het programma bekendgemaakt van de Roosendaalse Wielerzomer. Op 7 juli gaat deze van start met de Wielerronde van Nispen en na omzwervingen in de hele regio is de Kermisronde van Roosendaal op 8 september de laatste etappe. Nieuw dit jaar is de Ronde van Wouw die voor het eerst na 22 jaar weer wordt verreden.

Door Bert Pessink

Roosendaal – Afgelopen jaar waren er een aantal extra parels in de Wielerzomer, zo kreeg Nispen de start van het Nationaal Kampioenschap en was er de Boels Ladies Tour. Dit jaar zijn er weer aantal veranderingen, zoals de terugkeer van het profcriterium bij De Draai.

Maar ook de andere wieler comités blijven zoeken naar vernieuwing. De Wielerronde van Nispen zoekt die vernieuwing met een onderdeel voor dames. "In het kampioenschap van Nispen reden ook dames mee, maar dat was voor hen natuurlijk een oneerlijke strijd. Hoog tijd dus voor een dameskoers over 30 kilometer. Wij zijn daarom op zoek naar dames die wielrennen leuk vinden en die tijdens de Ronde van Nispen voor dames mee willen rijden. Je hoeft geen wedstrijdrijdster te zijn, maar je moet wel van een uitdaging houden en/of een keer een wielerwedstrijd mee willen maken. De eerste deelneemsters hebben zich al opgegeven, we rekenen erop dat het zich snel onder de dames gaat rondspreken", aldus Richard Konings namens het wieler comité Nispen.

Na 22 jaar weer een Wielerronde in Wouw

Ook in Wouw gaan ze dit jaar iets moois organiseren want doordat Café Zalen Donkenhof 100 jaar bestaat hebben een aantal enthousiastelingen de handen ineengeslagen voor het Wouws Wielerweekend, dat op 24 en 25 augustus gaat plaatsvinden. Zaterdag zal in het teken staan van recreatieve toertochten met begeleiding van wielervips. Zondag is dan na 22 jaar de Ronde van Wouw weer terug op de kalender van de Roosendaalse Wielerzomer. De Nationale Jeugdronde, de Volks- en kermisronde, Heerle en Hel van de Pin mogen in 2019 ook niet ontbreken.

Meer berichten