Bent van Hassel en Bram Thielen zitten in het examenjaar van de middelbare school, maar hebben nu al hun eigen bedrijf opgericht.
Bent van Hassel en Bram Thielen zitten in het examenjaar van de middelbare school, maar hebben nu al hun eigen bedrijf opgericht. (Foto: )

Jongens met ambitie maken video's

Bent van Hassel en Bram Thielen zitten in het examenjaar van de middelbare school, maar dat houdt deze creatieve jongens niet tegen om te ondernemen. Samen hebben ze het bedrijf BOEI Producties opgericht en zijn ze druk met de voorbereidingen van hun eerste YouTube-programma Doe je Ding.

Door Michel Musters

Bent en Bram leerden elkaar kennen op theaterschool Hofplein. Bent liep al geruime tijd met het idee om een eigen bedrijfje op te starten en hij besloot met Bram te zitten om ideeën uit te wisselen. Daar is BOEI Producties uit ontstaan; een kersvers bedrijf dat (video)producties, maar ook de communicatie voor evenementen en theaterproducties op zich kan nemen. "We vullen elkaar perfect aan", vertelt Bent. "Bram heeft een oog voor de juiste camerastandpunten en het editen van de video's, terwijl ik marketingstrategieën uitwerk. In theaterproducties zijn we beiden gespecialiseerd." Bram vult aan: "Ik heb vroeger een vlogcamera gekocht om filmpjes te maken, zo is mijn voorliefde hiervoor ontstaan. Ik heb mijzelf alles aangeleerd." De expertise van beide heren wordt vanaf komend schooljaar verder uitgebreid, wanneer Bram de opleiding av-specialist gaat volgen en Bent voor vrijetijdsmanagement gaat. De samenwerking tussen het tweetal zorgde er al snel voor dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Bent: "Onze kracht is dat we blijven aanpassen tot het perfect is."

De eerste productie van het duo is het YouTube-programma Doe je Ding. Hierin willen de jongens de culturele wensen van ouderen en jongeren laten uitkomen. Bram: "Veel mensen hebben een wens die nooit in vervulling is gegaan. Denk aan het optreden in een theaterproductie, op zangles gaan of achter de schermen van een show kijken. We zien dat de verbinding tussen jong en oud steeds meer verwaterd in deze samenleving. We willen tonen dat we er ook kunnen zijn voor ouderen. Daarnaast kunnen veel jongeren ook een zwaar leven hebben, en als we ze dan een paar mooie dagen kunnen bieden waarin hun culturele wens in vervulling gaat, is dat natuurlijk prachtig."

Het tweetal werkt nu hard aan een pilot die op 5 mei op het YouTube-kanaal en de website van BOEI komt te staan, maar de jongens willen graag een aantal wensen van mensen in vervulling laten gaan zodat de eerste videoreeks dit najaar kan verschijnen. Daar zijn wel aanmeldingen van mensen binnen gemeente Roosendaal voor nodig. Op de website van het bedrijf staat een aanmeldformulier. "We komen in totaal met drie of vier man langs, dus mensen halen geen grote chaos in huis. We hebben eerst een kennismakingsgesprek om over de culturele wens te praten. Vervolgens gebruiken we onze connecties om het geheel op te zetten." Aan ambitie geen gebrek bij Bent en Bram: als het aan de jongens ligt zijn ze binnen enkele jaren een commerciële onderneming. Maar nu is het zaak een publiek te krijgen. "Hopelijk vinden mensen de serie leuk en blijven ze hangen."

www.boeiproducties.nl

Meer berichten