Voor de derde keer vult het Vrouwenhof zich in mei met allerlei foodtrucks tijdens Appeltje Eitje.
Voor de derde keer vult het Vrouwenhof zich in mei met allerlei foodtrucks tijdens Appeltje Eitje. (Foto: Evy van Nispen)

Foodtruckfestival Appeltje Eitje in mei

Na twee succesvolle edities - vorig jaar waren er zo'n 10.000 bezoekers – wordt in mei voor de derde keer het foodtruckfestival Appeltje Eitje gehouden. Op 10, 11 en 12 mei kunnen bezoekers de lekkerste maaltijden nuttigen in het Vrouwenhof.

Door Michel Musters

Koen Vaas en Jeroen Klein van Trophies Events werken weer met veel plezier aan het festival. Inmiddels hebben ze al jarenlange ervaring met het organiseren van evenementen in Roosendaal, Breda en Tilburg. "We praten soms met mensen waar we een evenement mee willen organiseren en dan valt ons op dat ze vaak andere steden als voorbeelden noemen", vertelt Koen. "Maar wat ons betreft is het juist de kracht van Roosendaal dat het een unieke stad is met een eigen stijl. Dat willen we altijd terug laten komen in de festivals hier."

Dat uit zich tijdens Appeltje Eitje in een gezellige, ongedwongen sfeer waarbij bezoekers het gevoel van samenzijn krijgen. Dit jaar verdwijnt de grote bar in het midden en staat er een openluchttent centraal. "We willen dat mensen net als tijdens de eerste editie weer een kleedje meenemen en lekker in het gras gaan zitten, al staan er ook genoeg banken." Sowieso wil het duo mensen weer verrassen met de aankleding, van grote bloemen tot indrukwekkende constructies die 's avonds als vuurkorven dienen.

Er zijn twintig foodtrucks met allerlei uiteenlopende gerechten te vinden. De nadruk ligt nog meer op lokale trucks, waaronder Beer 'n Steak, de Boerbus (met gezonde snacks en soepen met lokale ingrediënten), Spaanse lekkernijen van Food on the Beach en allerlei soorten wijnen van Winebizz. Natuurlijk keren ook de immens populaire spareribs en andere vleesgerechten van El Hambre terug. "Verder zullen er meer vegetarische gerechten aanwezig zijn en is er ook meer speciaalbier", weet Koen te vertellen. Anders dan voorgaande jaren is dat mensen niet meer met contant geld hoeven te zeulen. Er wordt – mede om veiligheid en snelheid te garanderen – dit keer gewerkt met een muntensysteem. "We hebben hier ervaring mee en zorgen dat er genoeg loketten om munten te halen staan."

Tot slot mag de entertainment natuurlijk niet ontbreken. Voor de kleinsten lopen er op zaterdag Roosendaalse theateracts en ballonnenclowns rond en is er een uitgebreide kinderhoek. Vrijdagavond is de Lowlands-act Superstijl aanwezig, waarbij bezoekers om het kwartier mogen stemmen op de muziekstijl die gedraaid wordt. Zaterdagavond verzorgt de feestcoverband Party Collective herkenbare hits. De zondag valt dit jaar samen met Moederdag, dus kunnen zoons en dochters een moment krijgen om via de microfoon hun moeder toe te spreken. "Normaal kom je met een bloemetje aanzetten, maar zo kun je eens echt je moeder in het zonnetje zetten", lacht Koen. De echte sterren zijn echter zonder twijfel de heerlijke gerechten van de foodtrucks, en natuurlijk de Roosendalers zelf die er hopelijk weer een smakelijk en gezellig weekend van maken.

Meer berichten