Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Roosendaal.

Het buitengebied van Roosendaal krijgt glasvezel! Maandagmiddag werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers, enkele raadsleden en wethouder Cees Lok.  Uiteindelijk heeft maar liefst 60 procent van de inwoners een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50 procent, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Roosendaal. 

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, licht toe: "In Roosendaal is er een mooi resultaat behaald. Dit benadrukt de vraag naar een goede breedbandverbinding in het gebied. Het was spannend, maar door de eindsprint met 60 procent aanmeldingen, gaan wij glasvezel aanleggen. Dit was niet gelukt zonder de enorme inzet van alle ambassadeurs en de lokale verkopers." 
 
Roël Hoppezak, projectleider voor Roosendaal voegt toe; "De laatste weken waren krap qua tijd, maar uiteindelijk is hier in een kortere periode dan normaal het benodigd aantal inschrijvingen gehaald. We hebben nog nooit zo'n goede eindsprint gezien als hier in Roosendaal."

Start werkzaamheden

De voorbereiding voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied start naar verwachting na de bouwvak van 2019.  
 
Coax-aansluiting

Er start een aparte campagne om ook de mensen met een coax-aansluiting in het buitengebied een aanbod te kunnen doen. Zij worden persoonlijk hierover geïnformeerd.  
  
Meer informatie is te vinden op de website.

Meer berichten