Eerste burgerpeiling Halderberge van start

'Wat vindt u van uw gemeente?' Dat is wat de gemeente Halderberge wil weten van haar inwoners. Om hierachter te komen, wordt de komende weken aan alle inwoners van 18 jaar en ouder gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Door antwoord te geven op vragen verdeeld over vier belangrijke thema's, krijgt de gemeente een beeld hoe inwoners denken over de gemeente.

Deze zogenoemde burgerpeiling wordt in meerdere gemeenten uitgevoerd. Het is de eerste keer dat de gemeente Halderberge deze peiling uitvoert. De burgerpeiling is in te vullen via deze website.

Burgemeester Jobke Vonk-Vedder: "Door deze burgerpeiling krijgen wij een goed beeld hoe onze inwoners denken over hun leefklimaat, welzijn & zorg, relatie tussen hen en de gemeente en onze dienstverlening. De uitkomsten kunnen we heel goed gebruiken in het opstellen van ons beleid voor de komende jaren. Niet alleen voor de gemeente heeft het voordelen: inwoners die de burgerpeiling invullen, maken kans op één van de tien bonnen van Bol.com van € 20."

Vergelijking met andere gemeenten

De vragenlijst is een standaard lijst, gemaakt door de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Omdat de vragenlijst in alle gemeenten op dezelfde manier wordt uitgezet, zijn de uitkomsten goed vergelijkbaar met elkaar. De burgerpeiling wordt in Halderberge uitgevoerd door onderzoeksbureau Citisens.

Vier thema's

De vragen in de burgerpeiling gaan over leefklimaat, welzijn en zorg, de dienstverlening van de gemeente en de relatie tussen inwoner en de gemeente. Verder worden er vragen gesteld over de zelfredzaamheid van inwoners en de bereidheid anderen te helpen. De burgerpeiling wordt vanaf nu elke twee jaar uitgevoerd.

Papieren enquête

De burgerpeiling is tot en met zondag 28 april online in te vullen via www.BetrokkenHalderberge.nl. Mensen die liever een papieren vragenlijst ontvangen, kunnen deze aanvragen via 0800 – 75 75 755 (gratis telefoonnummer). Zij kunnen er ook voor kiezen om telefonisch de vragenlijst door te lopen met iemand van het onderzoeksbureau.

Meer berichten