Het Italiaanse duo Ebano speelt in d'Engelenburgh

Zondag 14 april geeft het Italiaanse duo Ebano een exclusief concert in d'Engelenburgh. Op piano en klarinet brengen Paolo Gorini en Marco Danesi werken van ondermeer Schumann, Rota en Bernstein.

Een spetterend concert dat is wat bezoekers mogen verwachten van de italiaanse musici Marco Danesi (klarinet) en Paolo Gorini (piano). Duo Ebano bevrijdt piano en klarinet van hun traditionele repertoire. Debussy en Brahms worden aangevuld met muziek van Jörg Widmann en Frank Zappa.

Paolo en Marco ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorio Giuseppe Verdi di Milano.

Marco Danesi studeerde daar af voor klarinet. Aansluitend behaalde hij een master op de Juilliard School in New York en daarna nog een master op het Conservatorium van Amsterdam.

Paolo Gorini is pianist en tevens componist. Hij houdt zich vooral bezig met eigentijdse muziek, maar door zijn opleiding is hij in staat verschillende genres muziek te spelen. Hij nam meerdere malen deel aan het Composer Festival in Amsterdam en trad op in de Royal Academy of Music in Londen.

In 2015 hervonden ze elkaar in Amsterdam en begonnen hun gezamenlijke optredens. Duo Ebano was in 2017 de grote winnaar van de Storioni Willem Twee Contest.

Reserveren

Het concert in d'Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt 14 euro inclusief koffie met taart. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of engelenburgh@live.nl.

Meer berichten