Startpunt geldzaken beschikbaar voor Halderberge

Vanaf nu kunnen inwoners van de gemeente Halderberge gebruik maken van de geldplannen die zijn ontwikkeld door Startpunt Geldzaken. De geldplannen zijn een belangrijk middel in het voorkomen van geldproblemen. Inwoners van Halderberge kunnen gratis gebruik maken van de plannen en zo meer grip krijgen op hun geldzaken.

Het Startpunt is te raadplegen via deze website. Via het startpunt kunnen inwoners hun geldplannen vinden en anoniem invullen. Meteen na het invullen van het plan krijgen zij in beeld welke concrete stappen zij kunnen nemen en hoe ze dat kunnen doen.

Wethouder Thomas Melisse: "De geldplannen zijn voor ons als gemeente een belangrijk middel om geldproblemen bij inwoners zo vroeg als mogelijk te voorkomen. Deze geldplannen zijn een aanvulling op wat ons team van Hulp bij Financiële Zorgen doet voor onze inwoners. De geldplannen zijn een gratis service voor inwoners die (bijna) altijd geld tekort komen, inwoners die soms geld tekort komen en soms geld over hebben en inwoners die regelmatig geld over hebben. Kortom: iedereen heeft iets aan het invullen van de geldplannen."

Er zijn op dit moment zeven geldplannen beschikbaar:

1. Heeft u financiële zorgen of problemen? Geldplan Kom uit de geldzorgen

2. Wilt u (meer) geld overhouden? Geldplan Beter rondkomen

3. Heeft u geld over? Geldplan Sparen, aflossen of beleggen

4. Wit u ondersteuning voor uw kind? Geldplan Rondkomen met kinderen

5. Wilt u sparen voor studie (klein)kind? Geldplan Studie (klein)kinderen

6. Bijna 18? Regel dit! Geldplan Bijna 18?

7. Heeft u (straks) genoeg pensioen? Geldplan Pensioen.

Het Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) met Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de Stichting ter certificatie van financiële planners FFP.

Meer berichten