Fotografie Gerhard Witteveen

'Van speen tot game' in Bibliotheek VANnU

Van vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 5 april zijn de Media Ukkie Dagen. Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Wat is bijvoorbeeld geschikte media?

Daarvoor organiseert Bibliotheek VANnU tijdens de Media Ukkie Dagen de Media Ukkie-speelochtend en kun je in een aantal vestgingen het ontdekplekje van 'Rupsje Nooitgenoeg' bezoeken. Tijdens deze ochtenden en in de ontdekplek laat Bibliotheek VANnU zien wat geschikte en leuke media is om samen met je (klein)kind te spelen, lezen en te kijken. Het aanbod van de activiteiten tijdens deze week:

Media Ukkie speelochtend 'Rupsje Nooitgenoeg'

Kom samen met je (klein)kind naar de Media Ukkie-speelochtend. Er wordt natuurlijk voorgelezen en Co-de-rups komt op bezoek bij 'Rupsje Nooitgenoeg'.

Ontdekplek 'Rupsje Nooitgenoeg'

Tijdens de Media Ukkie dagen kun je tijdens de (bemande) openingstijden van Bibliotheek Roosendaal, Oudenbosch, Zevenbergen, Rucphen of Rijsbergen het plekje van 'Rupsje Nooitgenoeg' ontdekken. Samen met je (klein)kind kun je naar hartenlust lezen, spelen en kijken. Voor ouders en verzorgers liggen er tips en inspiratie klaar over geschikte media voor thuis.

Lezing autisme en media

Tijdens de lezing over autisme wordt er speciale aandacht besteed aan de omgang met media voor deze doelgroep. De lezing is gericht op ouders/ verzorgers van kinderen in alle leeftijden.

Cursus Digikids Medialab

Tijdens de Media Ukkie Dagen start ook de cursus Digikids Medialab. Creatief aan de slag gaan met media, zoals vloggen, Virtual Reality en 3D printen. Leuk en leerzaam tegelijk! Deze cursus wordt gegeven door CG-Graphics in het Medialab te Roosendaal. De cursus omvat tien woensdagmiddagen van 14.00 tot 15.30 uur, start op woensdag 3 april en kost 100 euro.

Alle activiteiten zijn terug te vinden via de website.

Meer berichten