Ingrid Jansen opent Week van de Gezonde Jeugd

De eerste editie van de Week voor de Gezonde Jeugd in Roosendaal werd maandagochtend op basisschool de Wending geopend door actrice en presentatrice Ingrid Jansen. Later in de ochtend reikte de wethouder het vignet gezonde school uit basisschool de Vlindertuin.

Het vignet is een landelijke erkenning voor scholen die bewust kiezen voor en werken aan gezondheid. De school werd, vanwege de structurele inzet om leerlingen een gezonde levensstijl aan te leren, door het Ministerie van Volksgezondheid voor de derde keer beloond met het Vignet 'De Gezonde school'.\

Bedrijven, verenigingen, scholen en andere instanties worden in deze week gevraagd om aan gezondheid bij te dragen. De Week voor de Gezonde Jeugd staat dit jaar in het teken van het thema "Bewegen. Stap vooruit!" Het doel is om samen een extra stap vooruit te zetten naar een omgeving die uitnodigt tot een gezonde leefstijl. Ook in Roosendaal besteedt JOGG aandacht aan deze Week voor de Gezonde Jeugd met diverse activiteiten, zoals het lopen van de fitroutes in Roosendaal, de Doe-je-mee-bingo, een inspiratiemiddag, openen van het watertappunt op de Klaverweide, op diverse scholen 'tegel eruit, boom erin'. 

De Week voor de Gezonde Jeugd is de week van 11 t/m 15 maart. Tijdens deze week worden initiatieven die bijdragen aan een gezondere omgeving voor kinderen in Roosendaal in het zonnetje gezet. Bovendien organiseert JOGG op de stakingsdag van het onderwijs, vrijdag 15 maart, sport- en cultuurkermis op Da Vincicollege van 15.00 uur tot 17.30 uur.

Meer berichten