De bezegeling van de samenwerking met ondernemer Edwin Teunissen (Fit en Gezond) en ondernemer Raoul Rossou (De Groeicoach).
De bezegeling van de samenwerking met ondernemer Edwin Teunissen (Fit en Gezond) en ondernemer Raoul Rossou (De Groeicoach). (Foto: )

Halderbergse ondernemers werken samen om andere bedrijven te laten groeien

Gezondheidscentrum Fit en Gezond uit Oudenbosch en De Groeicoach uit Oud Gastel gaan samenwerken om ondernemers in de regio te ondersteunen bij hun verdere groei. Gezondheidscentrum Fit en Gezond, dat vorig jaar zijn intrek nam in het oude politiebureau aan de Bosschendijk, richtte zich tot nu toe met name op de particuliere klant.

Onder het motto 'Sport, plezier en resultaat' leveren zij een totaalconcept op het gebied van gezondheid. De Groeicoach richt zich al meer dan vijf jaar op het laten groeien van ambitieuze MKB ondernemers onder het motto 'Persoonlijke groei voor zakelijk resultaat'. Nu gaan zij samenwerken om zowel de fysieke als de mentale fitheid van medewerkers binnen bedrijven te vergroten.

Beide ondernemers hebben een duidelijke focus op resultaat en beide ondernemers beseffen dat een gezonde geest het beste functioneert in een fit lichaam en vice versa. Ondernemer Edwin Teunissen van Fit en Gezond: "Je ziet dat steeds meer ondernemers het belang van fitte en gezonde medewerkers ook als hun verantwoordelijkheid gaan zien. Vanuit ons gezondheidscentrum kunnen wij hen alles bieden op het gebied van de fysieke gezondheid. Medewerkers met directe fysieke klachten kunnen binnen 24 uur bij onze fysiotherapeuten terecht en onze voedingsconsulenten kunnen helpen bij het realiseren van een gezondere leefstijl. Daarnaast bieden wij met onze enthousiaste trainers allerlei mogelijkheden voor individuele- en groepstrainingen, zowel bij ons op locatie als bij de ondernemer in zijn bedrijf."

Maar naast een goede fysieke gezondheid krijgt mentale fitheid ook steeds meer aandacht van ondernemers. Groeicoach Raoul Rossou: "Door de steeds verder doorgevoerde automatisering en hogere kwaliteitseisen uit de markt wordt er steeds meer gevraagd van medewerkers. Medewerkers krijgen steeds meer verantwoordelijkheid en er wordt een hoge mate van flexibiliteit geëist. Het is daardoor belangrijk dat mensen steeds beter weten waar hun grenzen liggen en die ook duidelijk aan kunnen geven. Het ontwikkelen van talenten en het laten aansluiten van persoonlijke kwaliteiten en passie op de dagelijkse werkzaamheden zorgen dat medewerkers scherp en gemotiveerd blijven. Het aantal burn-out gevallen neemt de laatste jaren enorm toe. Dat is niet alleen een zware belasting voor de persoon met de burn-out, maar ook voor de werkgever. Door in te zetten op de mentale en fysieke fitheid van je medewerkers kan je dit als ondernemer voorkomen. Als je als ondernemer gezonde, gemotiveerde en betrokken medewerkers hebt, dan heb je minder last van ziekteverzuim en verloop. Het zorgt voor duurzaam inzetbare mensen die het beste van zichzelf geven, en daarmee ook voor het bedrijf."

Samen gaan Fit en Gezond en De Groeicoach zich inzetten voor het op een gezonde en verantwoorde wijze laten groeien van de ambitieuze MKB bedrijven in de regio die aandacht hebben voor hun medewerkers. "Mentale en fysieke fitheid en gezondheid met zakelijk resultaat, daar gaan we voor."

Niet alleen ondernemers beseffen steeds vaker het belang van duurzaam inzetbare medewerkers, ook de overheid doet dat. Zij stellen vanuit het Europese Sociale Fonds subsidie beschikbaar voor ondernemers die de duurzame inzetbaarheid van hun organisatie willen vergroten. Als ondernemer moet je er wel snel bij zijn, want in april van dit jaar is voorlopig de laatste aanvraag mogelijkheid voor een dergelijke subsidie. De programma's die Fit en Gezond en De Groeicoach gezamenlijk aanbieden passen perfect binnen deze subsidieregeling. De Groeicoach heeft al ruime ervaring met dergelijke subsidietrajecten en kan ook ondersteunen bij de aanvraag en administratie hiervan.

Meer berichten