Foto:

Matthäus Passion weer te beluisteren in Lambertuskerk Wouw

Na de viering op zaterdag 22 december jl. van het zilveren jubileum van de Stichting Matthäus Passion Oudenbosch met de fraaie uitvoering van het Weihnachtsoratorium, is het bestuur o.l.v. de nieuwe voorzitter Jacqueline Chamuleau, verder gegaan met de voorbereidingen van de twee uitvoeringen van het meesterwerk van Johann Sebastian Bach: de Matthäus Passion.

De uitvoeringen vinden plaats op maandag 15 en woensdag17 april a.s. Voor veel muziekliefhebbers zijn deze uitvoeringen een vast ijkpunt in het jaar en vormen zij de opmaat naar de viering van Pasen.

Omdat de kapel van St. Louis Oudenbosch in verband met op handen zijnde verbouwingen niet beschikbaar is, zullen de uitvoeringen van de Matthäus Passion opnieuw plaatsvinden in de Lambertuskerk in Wouw. De ervaring uit 2018 van de concerten heeft aangetoond dat deze locatie voor de muziekliefhebbers een goed alternatief is in afwachting van de werkzaamheden van de kapel.
In de afgelopen 25 jaar hebben de uitvoeringen in het hele land een grote reputatie opgebouwd, door de voortreffelijke muzikale prestaties van dirigent Geert van den Dungen en zijn ensembles: Bachkoor Brabant, de jongens van het Sacramentskoor Breda en barokorkest Florilegium Musicum.

De solistische rollen zijn zoals altijd voortreffelijk bezet met veelal jonge zangers. Voor de uitvoeringen in 2019 zijn aangetrokken: Adriaan De Koster - tenor/Evangelist, David Visser - bas/Christus, Nikki Treurniet– sopraan, Oscar Verhaar – altus, Stephan Adriaens – tenor en Joep van Geffen – bas.

De uitvoeringen vinden plaats op maandag 15 april en woensdag 17 april a.s. in de Lambertuskerk, Torenplein 1, Wouw. Aanvang stipt om 19.00 uur. Kaarten zijn beschikbaar vanaf 29 euro inclusief programma en een consumptie en uitsluitend te bestellen via www.matthausoudenbosch.nl.

Meer berichten