Foto: Leo de Jaeger

Pluim voor Gertrutten Van Slag Band

Prins Markus van Tullepetaonestad heeft dinsdagmiddag de 7e (Vosse)pluim uitgereikt aan de Gertrutten Van Slag Band. De onderscheiding bestaat uit een speciaal voor dit doel ontworpen trofee, een draaginsigne en een geldbedrag van 111 euro. De Pluim is bedoeld voor Tullepetaonen met bijzondere verdiensten op het gebied van het Tullepetaons jeugdcarnaval.

De Pluim 2019 is toegekend aan de Gertrutten Van Slag Band die afgelopen Carnaval haar 22 jarig bestaan vierde. Volgens de commissie die de Pluim toekent is de Getrutten Van Slag Band een kweekvijver voor nieuw muzikaal carnavalstalent voor Tullepetaonestad.

Leerlingen uit de brugklas worden gestimuleerd er aan mee te doen. Op latere leeftijd zorgen zij weer voor begeleiding van nieuwe brugklassers. Uit de Gertrutten Van Slag Band zijn al drie nieuwe carnavalsbandjes voor Tullepetaonestad voortgekomen.

De VossePluim werd eind 2012 ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van Ad Vos als voorzitter van Stichting Carnaval Roosendaal en tijdens carnaval 2013 voor de eerste keer uitgereikt. Op verzoek van Ad Vos werden cadeaus ter gelegenheid van zijn afscheid gereserveerd voor het elf keer, jaarlijks, uitreiken van de prijs. Voor het toekennen van de Pluim is indertijd een commissie in het leven geroepen onder voorzitterschap van Ruud van Osta met als leden: Meike van Deelen, Miranda Veraart, Bram Linders en Jamy Rockx.

De Pluim 2019 is de zevende in zijn serie. Eerdere winnaars waren Lenny Hamans (2013), Wa Nukt Da Nou (2014), RAC (2015) en Bert Mathijssen (2016), Martine van de Kar (2017) en De Kwèèkers (2018).

Meer berichten