Foto: Leo de Jaeger

Eerste Uisorde voor Gertrutten Van Slag Band

Zondag heeft Priens Markus I in café de Drie Weesgegroetjes zijn eerste Uisorde van 2019 uitgereikt aan de Gertrutten Van Slag Band.Samen met vele oud-leden van de band werd in café de Drie Weesgegroetjes de 22ste verjaardag van de band gevierd.

De band werd in 1997 opgericht door Harry Meijers en Ad van Egeraat, leraren van het toenmalige Gertrudiscollege. In de eerste jaren zorgden zij met collega's en leerlingen voor de muzikale begeleiding van de grote loopgroep van de Gertrutten, die in de optocht vaak met de eerste prijs aan de haal ging. Waar de loopgroep in 2002 stopte, ging de Van Slag Band zelfstandig door.

Inmiddels is de Van Slag Band uitgegroeid tot de grootste band van Tullepetaonestad.

De Uisorde is een vaandeltje met de tekst 'tunc in alto laxo' dat jarenlang ontbrak op de Tullepetaon. Ze zijn gemaakt van cortenstaal door Ferna Services uit Roosendaal.  Op initiatief van de vorig jaar overleden Jan Mol wordt dit vaandeltje tijdens de komende carnaval opnieuw aan het beeld van de Tullepetaon bevestigd. Daarmee is de Tullepetaon weer compleet, zoals carnaval in Tullepetaonestad pas compleet is mét muziek van de Gertrutten Van Slag Band.

Meer berichten