Foto: Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Jan en Jo Franken uit Stampersgat winnen 10 kilo wandelgidsen

Afgelopen week wonnen Jan en Jo Franken uit Stampersgat álle 45 wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig – dé uitgeverij van thematische wandelgidsen in Nederland. Uitgever Bart van der Mark was speciaal voor de uitreiking van de prijs van het hoofdkantoor van de uitgeverij in Velp naar Stampersgat gereisd.

 Elke maand verloot Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig uit het Gelderse Velp haar complete collectie wandelgidsen. Deze keer gingen de 45 wandelgidsen naar Jan en Jo Franken in Stampersgat. De uitgever dacht dat het al carnaval was maar Stampersgat heet altijd Stampersgat. Behalve met carnaval want dan heet het Meekrapdurp.

Uitgever van der Mark reisde hoogstpersoonlijk naar Stampersgat op de West-Brabantse klei. Daar viel hij met zijn neus in de boter want op bijna alle fronten moest hij in Jan en Jo Franken zijn meerderen erkennen. Dit bleken ware kilometervreters. Er is bijna geen vierdaagse die ze nog niet gelopen hebben. Alleen in Israël en Litouwen waren ze nog niet geweest. Overal slepen ze hun wandelschoenen en hun caravan naar toe.

Duizenden kilometers hebben ze tot nu toe al aaneen geregen. Vroeger – toen ze nog jong waren – waren tochten van 80 kilometer geen uitzondering maar tegenwoordig houden ze het bij 25 of 40 kilometer per keer. Mooi genoeg! En ze genieten er nog met volle teugen van.

Waarschijnlijk hebben Jan en Jo die 45 wandelgidsen voor het eind van het jaar nog uit…

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig is gespecialiseerd in het uitgeven van thematische wandelgidsen in Nederland. De uitgeverij heeft inmiddels zo'n 45 wandelgidsen uitgebracht. De uitgeverij valt met haar gidsen regelmatig in de prijzen.

Meer berichten